Redactie
Redactie Gewicht 7 jun 2018

Snel weer een strakke BBB

Als vrouw kom je tijdens je zwangerschap gemiddeld zo'n negen á twaalf kilo aan. Negen kilo raak je meestal in de eerste maand na de bevalling 'vanzelf' weer kwijt. Voor die laatste drie kilo moet je aan de slag! Lees wat je kan doen om binnen no-time weer een strak buikje te hebben! 

Met – voorzichtig – oefenen verbrand je niet alleen die extra pondjes, maar bevorder je ook de verbranding en krijg je extra energie om je nieuwe hectische leven aan te kunnen. Die vijf minuutjes voor jezelf kunnen essentieel zijn om even te ontstressen.

Wanneer beginnen?

De eerste lichamelijke oefening die na de bevalling wordt aangeraden is wandelen. Een frisse neus halen – met of zonder kinderwagen – is ontspannend en gezond. Andere oefeningen die je kunt doen zijn bekkenbodemspieroefeningen.
Na de laatste controle van de verloskundige mag je echt aan de slag. Als je een keizersnede hebt gehad, heeft je lichaam meer tijd nodig om te herstellen. Wees dan extra voorzichtig, vooral met buikspieroefeningen!

Buik

Gedurende je zwangerschap zijn je rug- en buiksperen behoorlijk uitgerekt. Het eerste dat veel vrouwen willen aanpakken is die blubberbuik. Deze oefening kun je gezellig samen met je kleine doen. Ga – met een matje of een handdoek – liggen op de vloer. Buig je knieën, maar hou je voeten plat op de vloer. Leg je baby op je buik. Haal adem en til je kleine op, terwijl je je buikspieren aanspant. Laat je kindje weer zakken, terwijl je uitademt. Herhaal dit zo vaak als je kunt, maar overdrijf het niet!

Crunches

Simpele crunches zijn erg effectief! Ga liggen op je rug, met je knieën gebogen en je armen op je buik. Til nu je schouders van de vloer. Probeer daar niet aan je nek te ‘trekken’. Tip: kijk naar het plafond. Herhaal dit zo vaak als je kunt. Dat zullen er de eerste paar keren vaak niet meer dan twintig zijn, maar hoe vaker je deze oefening doet, hoe langer je kunt volhouden.

Billen en benen

Deze simpele oefening is goed voor de benen en billen. Ga zijlings langs een muur staan. Hou de muur vast, maar leun niet. Breng je hiel rustig naar je billen, terwijl je je voet flext. Wanneer je de oefening goed doet, voel je dit in je billen en je hamstrings. Herhaal dit twintig keer en draai dan om voor je andere been. Ga daarna – met de muur als steuntje – langzaam twintig keer op je tenen staan.

Reageer op artikel:
Snel weer een strakke BBB
Sluiten