Gina Koninkx
Gina Koninkx Spelen 23 jun 2020

Dit is wanneer je baby begint te spelen met speelgoed

Tijdens de zwangerschap al kreeg je de mooiste cadeaus voor jullie kleintje. Nu jullie baby er is staat het slaapkamertje vol met prachtig speelgoed. De vraag is alleen, wanneer gaat je kleintje er eigenlijk mee spelen?

Wanneer gaan baby’s spelen?

Van houten stapelblokjes tot een xylofoon en autootjes, stuk voor stuk even mooi. Je kan niet wachten totdat je je kleintje ermee ziet spelen en zo de wereld om zich heen nog beter leert ontdekken. Dat gaat natuurlijk geleidelijk aan.

Na een paar maanden leren baby’s dat ze ergens op kunnen reageren. Rond drie à vier maanden leren ze dat ze met hun handjes iets kunnen vastpakken. Zodra ze dat door krijgen, zullen ze ook gaan proberen dingen te pakken. In deze fase valt kleurrijk speelgoed op en speelgoed met textuur zoals een bijtboekje.

Na 5 tot 7 maanden

Als ze uit de fase van het ontdekken komen, kunnen ze bepaald speelgoed gaan herkennen en zelfs een voorkeur ontwikkelingen voor een bepaald item. Dit gebeurt na ongeveer vijf tot zeven maanden. In deze fase kunnen baby’s zeer gehecht raken aan bepaald speelgoed maar bijvoorbeeld ook een van hun knuffels.

LEES OOK: 7x Montessori speelgoed dat mee groeit met je kind

Het is goed om je te realiseren dat spelen essentieel is voor de ontwikkeling van je kleintje. Texturen ontdekken maar ook iets vastpakken is ontzettend belangrijk. Ook leren ze door de hechting aan een bepaald speeltje meer over sociale vaardigheden.

Er is ontzettend veel leeftijdsadequaat speelgoed te vinden tegenwoordig. Vaak opgedeeld in 0 tot 3 maanden, 4 tot 6 maanden, 6 tot 9 maanden en vanaf 9 tot hun eerste verjaardag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Romper

Reageer op artikel:
Dit is wanneer je baby begint te spelen met speelgoed
Sluiten