Marleen Staal
Marleen Staal Mama 3 dec 2018

Meepraten op het Mamaforum: Deze moeder heeft spijt van de naam van haar baby

Oma weet raad? Nee, voor vragen over het moederschap weet maar één iemand wat je het beste kan doen en dat is – precies – een andere moeder. Gelukkig krioelt het van de ervaringsdeskundigen op ons Mamaforum. Deel je vragen, geef advies aan andere moeders en help elkaar de jungle van het moederschap door.

Spijt van gekozen babynaam

Maandenlang leef je toe naar het moment dat de kleine op je schoot ligt. Je vraagt je al die weken af hoe hij (of zij) eruit zal zien, wat voor karaktertje hij ontwikkelt en of alle tien de vingertjes en teentjes eraan zitten. Een babynaam bedenken is daarom best lastig. Wat nou als je achteraf toch niet zo blij bent met de naam, maar je hem al wel aan je baby hebt gegeven?

Op het Mamaforum deelde een moeder een probleem waar sommige moeders zich misschien wel in zullen herkennen: spijt hebben van je gekozen babynaam. Een moeilijke situatie waar ook niet gelijk een juiste oplossing voor te vinden is.

‘Ik ben niet tevreden met de naam die ik mijn tweede zoon gegeven heb en het knaagt al 8 maanden aan me. Ik hebben hem – samen met mijn vriend – Nils genoemd, wat een leuke naam is, maar ik vind deze helemaal niet passen bij mijn zoontje’, schrijft de moeder.

‘In eerste instantie dacht ik dat ik er wel aan zou wennen en wilde ook niemand ermee lastig. Maar nu, na een half jaar moet ik er echt over praten met mijn vriend. Na beraad heeft hij mij de vrijbrief gegeven om de naam via de advocaat te laten wijzigen. Nu ik van mijn plannen heb aan mijn schoonouders, zijn die er helemaal niet mee eens. Hun argument is dat niemand moeite heeft met zijn naam en dat zijn broer van 2,5 ook niet beter weet dat zijn broertje Nils heet.’

‘Door deze reactie twijfel ik heel erg wie ik nou zou moeten ‘pleasen’. Mijn schoonouders en omgeving? Of moet ik toch mijn eigen gevoel volgen, omdat ik bang ben dit nooit kwijt te raken en er met spijt mee te moeten leven?’

Wat vind jij?

Hoe denk jij hierover? Deel jouw mening onder het topic op het Mamaforum en misschien lees jij binnenkort jouw reactie hier op Mama Enzo terug.

Struggle je zelf ook met moeilijke momenten tijdens het moederschap? Vraag andere moeders om advies en plaats je verhaal op het Mamaforum. Open heel simpel een topic en wie weet delen we jouw kwestie hierop Mama Enzo.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Meepraten op het Mamaforum: Deze moeder heeft spijt van de naam van haar baby
Sluiten