Redactie
Redactie Gezondheid 7 jun 2018

Spijt van mijn abortus

Soms is het leven heel tegenstrijdig. Daar waar het de ene niet lukt om zwanger te worden, wordt een ander per ongeluk zwanger.

Sarah* werd per ongeluk zwanger en verloor bijna vier jaar geleden haar eerste kindje. Via een abortus. Op ons zusje Fabmama.nl deelde Sarah haar persoonlijke verhaal over haar abortus en de spijt die ze heeft. Sara vertelt: Ik hield me groot en zei dat ik het ook niet wilde, dat de tijd niet rijp was, maar diep in mijn hart… 

Een keuze maken

Sarah was 20 en was nog maar twee jaar samen met haar vriend toen ze zwanger raakte. Sarah en haar vriend gingen beide nog naar school en woonden nog thuis. Het nieuws van de zwangerschap sloeg in als een bom. Want hoe maak je een goede keuze als bij jou de hormonen door je lijf gieren maar als je tegelijkertijd ziet dat door de zwangerschap jouw vriend zijn wereld instort en de buitenwereld je vertelt dat het beter is om je kindje weg te halen?

Abortus

Sarah en haar vriend besloten uiteindelijk om voor een abortus te kiezen. Doormiddel van een abortuspil werd de zwangerschap afgebroken. ‘Zoiets vergeet je nooit en staat op je netvlies gebrand. We konden er samen gelukkig goed over praten en ik kon bij hem uithuilen’ vertelt Sarah.

Spijt

Inmiddels zijn Sarah en haar vriend de trotse ouders van een zoon, maar juist nu, vertelt Sarah, vraag ik me af hoe ik het ooit over mijn hart heb kunnen verkrijgen om mijn eerste kindje weg te laten halen. Welke moeder doet nu zoiets? Het verdriet komt nu naar boven, als ik kijk naar het wondertje in mijn armen. Verdriet. Spijt. Wat heb ik gedaan?

Niet in de doofpot

Sarah wilde graag haar verhaal delen omdat zoiets heftigs als een abortus niet in de doofpot moet worden gestopt. Het zou veel vrouwen enorm helpen als het onderwerp bespreekbaar is.

Het hele verhaal van Sarah kun je nalezen op fabmama.nl

*De naam Sarah is niet haar echte naam, deze is om privacyredenen veranderd.

Meer informatie over ongewenste zwangerschappen kun je vinden op www.abortus.nl of op https://fiom.nl/ongewenst-zwanger/abortus

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Spijt van mijn abortus
Sluiten