Redactie
Redactie Baby 21 dec 2018

Spuug op je blouse? Zo krijg je de vlekken die je baby veroorzaakt uit je kleding

Je baby is de liefste die er is, maar stiekem is die kleine ook een gigantische veroorzaker van vlekken. Ben je benieuwd hoe je alle vlekken uit je kleding kunt krijgen? Wij hebben de oplossing!

1. Spuug

Als je baby heeft overgegeven, kun je het braaksel het liefst even met een borstel met stijve harde haren wegvegen. Dep wat baksoda op de vlek. Laat dit goed inwerken en schenk hier vervolgens koolzuurhoudend water zoals spa rood overheen. Dit gaat lekker bruisen. Stop het kledingstuk in de wasmachine, voeg een mild wasmiddel toe en was het op de heetste temperatuur waarop het kledingstuk gewassen mag worden.

2. Babyvoeding

Schraap de stukjes voedsel weg. Vouw het kledingstuk binnenstebuiten en houd het onder stromend koud water. Dep wat vloeibaar wasmiddel op de vlek. Laat het kledingstuk vervolgens een kwartiertje weken in koud water. Spoel dit nog een keer uit. Nu kan ‘ie de was in, voeg een vlekkenverwijderaar toe en was het in de wasmachine op de warmste stand die geschikt is voor de stof.

LEES OOK: 8 pittige momenten met je baby (waar je ooit naar terugverlangt)

3. Babyolie

Oei, heb je babyolie over je kleding heen gekregen? Geen paniek! Wrijf een klein beetje afwasmiddel op de vlek. Spoel de vlek onder de kraan met warm water tot het afwasmiddel eruit is. Doe ‘m in de wasmachine, voeg eventueel een vlekkenverwijderaar toe. Draai de was op de heetst mogelijke stand.

4. Poep

Ai dit wordt een minder fris klusje. Schraap eerst alle solide poepresten weg boven het toilet. Is dit achter de rug? Dan keer je het kledingstuk binnenstebuiten. Spoel het onder de kraan met koud stromend water. Dep wat zeep op de vlek en laat het kledingstuk een halfuur weken in warm water. Als het goed is, is de vlek er nu grotendeels uit. Voor een schoon gevoel is het wel zo fijn om ‘m nog even mee te laten draaien in de wasmachine. Waarschijnlijk wil je na afloop ook wel even je gootsteen ontsmetten he?. 😉

LEES OOK: De huid van je baby verzorgen en beschermen: zo doe je dat!

5. Plas

First things first: eerst even spoelen onder koud water. Dep vloeibaar wasmiddel op de plasvlek. Laat dit vervolgens een half uur weken in koud water. Zit de plas vlek er al langer? Week het kledingstuk dan ook langer. Check de heetst mogelijke temperatuur waarop het kledingstuk gewassen mag worden. Draai ‘m op deze temperatuur mee in de wasmachine.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Spuug op je blouse? Zo krijg je de vlekken die je baby veroorzaakt uit je kleding
Sluiten