Redactie
Redactie Feest en traktatie 7 jun 2018

Stappenplan: kinderfeestje organiseren

Je kind is jarig! Al dagen, misschien wel weken, van te voren kijkt hij naar deze dag uit. Hoe ga je hiermee om? En hoe zorg je dat deze dag vlekkeloos verloopt? Wij geven je tips! 

Een goede voorbereiding

Bedenk hoe lang je het feest laat duren en hoeveel kinderen je wilt uitnodigen. Voor je kind is het best indrukwekkend om opeens in de schijnwerpers te staan. Een feestje van ongeveer 3 uur is dan ook lang zat. Twijfel je hoeveel kinderen je wilt uitnodigen? Leeftijd + 1 is een handige richtlijn. En natuurlijk is een feestje niet compleet zonder uitnodigingen. Ben je niet zo creatief, maar wil je toch een origineel kaartje versturen? Bekijk hier leuke tips voor het maken van een uitnodiging »

Thuis of op pad 

Bepaal of je het feestje thuis viert of dat jullie weggaan. Ga je op pad met de kids denk dan ook goed na over het vervoer. Kunnen jullie lopen of moeten jullie met de auto? Lees de regels voor het vervoer van kinderen in de auto goed door. Kinderen kleiner dan 1,35 meter moeten in een goedgekeurd autostoeltje vervoerd worden. En op een zitplaats met een airbag ervoor mag je een kind niet vervoeren in een autostoel dat tegen de rijriching in staat. Dat mag wel als de airbag uitstaat. 

Kies een thema voor het kinderfeestje

Krijgt het feest een speciaal thema? Wat dacht je van een zeemmeerminnenfeestje of een Piratenfeest? Wij hebben 6 themafeestjes voor je op een rij gezet! Met decoratietips, spelletjes & activiteiten. Bekijk hier 6 tips voor originele kinderfeestjes »

Tips voor originele spelletjes

Blijf je thuis? Bedenk dan leuke activiteiten om te doen. Natuurlijk zijn klassiekers als koekhappen, een speurtocht en knutselen altijd leuk, maar heb je ook wel eens gedacht aan watje blazen of een ballonnendans? Bekijk hier 7 originele verjaardagsspelletjes »

Prop overigens niet te veel activiteiten in één middag en zorg voor voldoende rustmomenten. Kinderen kunnen snel klaar zijn met een activiteit. Een te strak programma maakt het er zeker niet leuker op!      

Handig!

  • Vraag je zus, vriendin of moeder om mee te helpen op het feest. Zo komt niet alles alleen op jou of je partner aan!
  • Informeer of er kinderen zijn met allergieën, een aangepast dieet, heimwee of angsten.
  • Zorg ervoor dat je een lijst met telefoonnummers van ouders hebt, mocht er iets zijn.
  • Wonen de kinderen in de buurt? Breng ze dan zelf thuis. Dit is een stuk rustiger dan dat alle ouders tegelijk voor de deur staan.    

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Stappenplan: kinderfeestje organiseren
Sluiten