Marleen Staal
Marleen Staal Mama 2 mei 2020

Je sterrenbeeld verklapt: Dit soort moeder ben jij!

Wat voor type moeder jij bent, staat volgens de lifestyle website PureWow in de sterren geschreven. Van Waterman tot en met Steenbok: dít zegt jouw sterrenbeeld over jou als moeder en je manier van opvoeden!

Kun jij je enigszins vinden in de omschrijving bij jouw sterrenbeeld? Let op: uiteraard met een korreltje zout nemen.

Waterman (20 januari – 18 februari)

“Jij bent een relaxte, open-minded moeder die haar kind gerust op blote voeten door de natuur laat ravotten. Babytuigjes? Niks voor jou, dat soort extra voorzorgsmaatregelen. Je bent impulsief, maar zou er misschien wel op moeten letten dat je consequent blijft in de opvoeding&nbsp – je kinderen hebben routine nodig.”

Vissen (19 februari – 20 maart)

“Jij bent een emotioneel type, hebt enorm veel liefde te geven én bent heel beschermend. Hierdoor voed je je kind op met een gezonde dosis zelfvertrouwen, dat ‘m ver gaat brengen in het leven. Maar eh, let er misschien op dat je niet al te emotioneel bent in het bijzijn van je kinderen. Tranen kun je moeilijk inhouden, maar uiteindelijk ben jij degene die hén moet troosten – niet andersom. Toon vooral je kracht aan je kinderen.”

Ram (21 maart – 19 april)

“Jij hebt een vechtersmentaliteit. Ook als het op het moederschap aankomt. Je doet er alles voor om je kind het beste van het beste te geven op het gebied van onder meer onderwijs, gezondheid, eten en kleren. Prima dat je stilletjes altijd die strijd aangaat, maar kijk uit dat je er niet in doorschiet en een momzilla wordt.”

Stier (20 april – 20 mei)

“Jij bent nogal streng in je opvoeding en zorgt zélf graag voor voldoende geld in het laatje. Je bent een kei in organiseren en zorgt ervoor dat je kinderen een stabiele basis hebben. Maar ondanks deze supermom-capaciteiten, ben je van nature juist heel down to earth. Let op dat je niet te streng wordt: houdt op een zachte maar duidelijke manier de leiding.”

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

“Jij vindt het heel belangrijk dat je kinderen briljant scoren op school. De struggle waar jij het meest mee kampt, is dat je jezelf soms tegenspreekt. Je voedt nieuwsgierige kinderen kijken dwars door je heen en trappen niet in ‘het een zeggen, maar het ander doen’. Dus als jij zegt dat zij niet mogen schelden, kun je dat beter zelf ook niet doen.”

Kreeft (21 juni – 22 juli)

“Al van jongs af aan ben jij heel verzorgend. Je speelde lang met poppen en wist al voor je puberteit hoe je kinderen later zouden gaan heten. Je voelt je een geboren moeder, maakt de lekkerste en gezondste hapjes voor je kinderen klaar en overlaadt ze met knuffels. Maar eh, verwen je kinderen niet té veel: opgroeien in een spreekwoordelijke bubbel, maakt het misschien wat lastig om uiteindelijk te dealen met de ‘grote, boze wereld’.

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Playdates, naar de speeltuin gaan: jij hebt als moeder energie voor tien! Jouw enthousiasme werkt enorm aanstekelijk op je kind. Uitgeput en voldaan gaat hij dan ook naar bed, iedere dag weer. Jij staat vaak (en graag) in het middelpunt van de belangstelling en brengt dit misschien ook over op je kind. Push je kind niet te veel om alles maar te kunnen en leuk te vinden, maar vertel ‘m vooral hoe trots je op ‘m bent!”

Maagd (23 augustus – 22 september)

“Jij houdt van discipline, en past dit dan ook toe in je opvoeding. De wetenschap achter opvoeding interesseert je, en precies daarom laat je je kind lekker veel spelen – dat is goed voor ze. Je bent perfectionistisch, en doet er goed aan om erop te letten dat je dat niet teveel op je kind overbrengt.”

Weegschaal (23 september – 21 oktober)

“Een inkoppertje gezien je sterrenbeeld, maar: jij bent altijd op zoek naar een goede balans. Je bent een relaxte moeder maar hebt sterk de behoefte aan me-time. Durf daarom ook nee te zeggen tegen je kinderen. Daarvoor zul je soms door die krokodillentranen heen moeten prikken.”

Schorpioen (22 oktober – 21 november)

“Jij bent een extreem toegewijde moeder, maar dat speelt je soms ook wel parten. Je hebt moeite met compromissen sluiten en houdt je zo bezig met je gezin, dat het je op een gegeven moment sloopt en je af en toe flink chagrijnig kunt zijn. Gelukkig weet je inmiddels precies hoe je jezelf weer energie kunt geven. Pak wat vaker je me-time en vraag oma af en toe om op te passen. Misschien voel je je hier schuldig om, maar op de lange termijn is een uitgeruste mama voor iedereen beter!”

Boogschutter (22 november – 21 december)

“Jij vindt moeder zijn een groot feest en neemt het dan ook niet zo nauw met regels en ‘hoe het hoort’. Slaapfeestje in de woonkamer? Prima! Alweer pannenkoeken eten? Sure. Maar let erop dat jouw enthousiasme de nodige routine van je kinderen niet te veel in de war schopt.”

Steenbok (22 december – 19 januari)

“Jij denkt altijd aan anderen en vindt het heel belangrijk om je kind tradities en normen en waarden aan te leren. Goede tafelmanieren, beleefd zijn tegen ouderen, dat soort zaken. Door deze opvoeding, hecht je kind veel warde aan familie. Allemaal hartstikke mooi. Maar soms mag je wel een stapje terug nemen: je neigt ernaar om soms iets te streng te zijn.”

Meer lezen over je sterrenbeeld?

purewow.com

Reageer op artikel:
Je sterrenbeeld verklapt: Dit soort moeder ben jij!
Sluiten