Meepraten op het Mamaforum: Als je nog niet wilt stoppen met borstvoeding

Oma weet raad? Nee, voor vragen over het moederschap weet maar één iemand wat je het beste kan doen en dat is – precies – een andere moeder. Gelukkig krioelt het van de ervaringsdeskundigen op ons Mamaforum. Deel je vragen, geef advies aan andere moeders en help elkaar de jungle van het moederschap door.

Niet willen stoppen met borstvoeding

Als je borstvoeding geeft, kan het best lastig zijn dit ineens af te bouwen als je kleintje inmiddels toe is aan vaste voeding. Dat momentje van jullie samen, waar jullie in je eigen cocon zitten, zal ineens anders zijn.

Op het Mamaforum worstelt een moeder met het stoppen van borstvoeding en vraagt zich af of andere mensen deze struggle herkennen. Want hoe moeilijk het aan het begin was om borstvoeding te geven, zo gewend is nu aan dit vaste ritme. Een heel fijn ritme.

“Onze dochter is nu ong. 7 en een halve maand en ik geef haar nog fijn borstvoeding. Dit ging niet helemaal vanzelfsprekend maar na de eerste 6 weken strugglen met tepelhoedjes en een hoop verdriet kregen we het allebei onder de knie en sinds dien vind ik het altijd een heerlijk momentje samen met mijn meisje.”

Meepraten op het Mamaforum: Deze moeder heeft spijt van de naam van haar baby

De moeder gaat verder: “Maar nu ze bijna 8 maanden is, zullen we er toch langzaam aan moeten geloven dat de borstvoeding vervangen gaat worden door vaste voeding. En daar heb ik moeite mee merk ik. Aan mijn dochter zal het niet liggen, die eet alles wat ik haar voorschotel en zal (denk ik) totaal geen moeite hebben met de overgang.”

“Ik denk dat ik gewoon heel erg ‘ons momentje’ ga missen. Als ik nu bijvoorbeeld op internet dingen lees als: de ochtendvoeding vervangen voor pap, dan denk ik “echt niet, dat is net zo’n fijn momentje als we wakker worden. (…) Dat ik van te voren nooit gedacht had dat ik zo lang borstvoeding zou geven dus dat ik er nu niet meer mee wil stoppen vind ik zelf ook wel gek.”

Wat vind jij?

Hoe denk jij hierover? Deel jouw mening onder het topic op het Mamaforum en misschien lees jij binnenkort jouw reactie hier op Mama Enzo terug.

Struggle je zelf ook met moeilijke momenten tijdens het moederschap? Vraag andere moeders om advies en plaats je verhaal op het Mamaforum. Open heel simpel een topic en wie weet delen we jouw kwestie hierop Mama Enzo.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Meepraten op het Mamaforum: Als je nog niet wilt stoppen met borstvoeding
Sluiten