Maaike van de Graaf
Maaike van de Graaf Baby 12 aug 2020

Stil maar mini: 5 x manieren om je baby te laten stoppen met huilen

Baby’s huilen en da’s logisch. Ze kunnen zich nog niet op een andere manier uiten en dus is het laten lopen van tranen een signaal dat er iets aan de hand is. Als ouder is dat hartstikke begrijpelijk, maar soms ook heel vermoeiend…

En dus kunnen we ons zomaar voorstellen dat een aantal tips die ervoor zorgen dat je kleintje stopt met huilen best welkom zijn. We delen ze!

Stoppen met huilen

1. Haal die draagzak erbij

Rustige bewegingen maken je kindje vaak weer helemaal zen. Mocht je kleintje dan ook niet stoppen met huilen, pak die draagzak erbij en loop een blokje om. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat wanneer baby’s worden gedragen, hun hartslag vertraagd en de spieren meer ontspannen worden.

2. Zet een liedje op

Muziek kan ook helpen je kleintje rustig te worden. Hardcore en flinke techno wellicht niet, maar een rustig deuntje zeker wel. Uit verschillende onderzoeken blijkt namelijk dat slome muziek het vermogen heeft om het zenuwstelsel van je kindje te kalmeren. Daardoor gaat de hartslag naar beneden en komt je kleintje weer tot rust.

3. Zet de lichten uit

In sommige gevallen huilen baby’s omdat ze simpelweg even overprikkeld zijn. Er is in de wereld veel geluid, licht en andere prikkels en dus kan het helpen om je kindje even in een donkere kamer te leggen. Zeker bij pasgeborenen help dat: ze zijn namelijk gewend aan de rustige, donkere baarmoeder en voelen zich vertrouwd in een kamer zonder licht.

4. Zet witte ruis op

Misschien dat je er al eens van heb gehoord: witte ruis. Het wordt door veel ouders al gebruikt om hun huilende baby te kalmeren. Hoe je dat dan inzet? Heel simpel. Zet bijvoorbeeld een ventilator in de kamer van je baby. Volgens de wetenschap doet het geluid baby’s denken aan de baarmoeder en daar worden ze maar wat rustig van.

5. Verander van ruimte

Deze tip is vooral goed als je kindje maar blijft huilen als hij of zij in z’n bedje ligt. Volgens veel experts kan het goed werken om je baby gewoon simpelweg in een andere ruimte te leggen. Vaak kan een nieuwe locatie al genoeg zijn om je baby te laten stoppen met huilen.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Parents.com

Reageer op artikel:
Stil maar mini: 5 x manieren om je baby te laten stoppen met huilen
Sluiten