Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Baby 23 apr 2019

Een dagje naar het strand met je baby? Da’s hartstikke gezond!

Nu het zonnetje trots over ons kikkerlandje schijnt vertrekt massaal Nederland naar het strand. Misschien heb jij ook de wens om je naar het strand te begeven, maar vind je het niet zo’n goed idee. Je houdt je baby het liefste ver weg van die overweldigende hitte. Om nog maar te zwijgen over de drukte. Maar volgens een expert heeft een dagje strand veel gezondheidsvoordelen voor je baby!

1. Golven

Het ritmische geluid van de golven is een zintuigelijke eigenschap die gunstig is voor de ontwikkeling van jouw kindje. Waarom? Ten eerste is dit geluid vergelijkbaar met het suizende geluid wat je baby hoorde toen hij nog in je buik lag. Daarnaast kan het weerkaatsende water een meditatief effect hebben op de hersenen. Al met al raakt jouw kleintje helemaal zen op het strand!

LEES OOK: Dit stofje in zonnebrandcrème kan zorgen voor afwijkingen bij de geboorte

2. Zand

Op het zand lopen is geen makkie! Juist daarom draagt een zanderig oppervlak bij het ontwikkelen van het lichaamsbewustzijn en het verkrijgen van balans van jouw baby. Een heuse strandwandeling is misschien een tikkie teveel gevraagd, maar een balspelletje werpt zeer zeker zijn vruchten af.

3. Geur

Het scherpste zintuig van baby’s bij de geboorte is geur, dit helpt jouw pasgeborene de moedermelk op te zoeken. Vanaf het eerste moment slaat jouw baby onaangename én aangename geurtjes op. Neem jij je kindje mee naar het strand? Dan wordt hij blootgesteld aan de fijne strandlucht, maar ook aan bijvoorbeeld de zonnebrandcrème en watermeloen. Een dagje strand is een zintuiglijk feest voor je baby. En je kleintje zal al deze geurtjes associeren met fijne gevoelens.

4. Spelen

Als je baby speelt met zand en zeewater, leert hij nieuwe dingen. Hij ziet wat er gebeurt als hij zijn schepje in zijn emmertje laat vallen, hoe water de textuur van het zand verandert, welke vormen je met zand kunt maken etcetera etcetera. Gedurende jullie dagje op het strand zullen de hersenen van jouw kindje continue bezig zijn met het basisconcept van oorzaak en gevolg.

LEES OOK: Waar je op moet letten als je een baby-strandtent gebruikt

5. Aanpassen

Door je kind bloot te stellen aan een nieuwe omgeving, leert hij zich aan te passen. Ook kom je er snel achter wat je kindje wel of juist niet fijn vindt. Welke stimuli spreekt hem aan? Wat vindt hij overweldigend? Is jouw kindje een waterrat? Al met al is een dagje strand een leuke activiteit om hierachter te komen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Een dagje naar het strand met je baby? Da’s hartstikke gezond!
Sluiten