Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Baby 26 mrt 2019

5 tekenen dat je baby toe is aan een tuitbeker

Het eerste lachje, het eerste hapje, het eerste “woordje”; de mijlpalen van je baby zijn fantastisch! Vooral wanneer je baby langzaam, maar zeker verandert in een peuter. Hoewel je de meeste nieuwe dingen op gevoel uitprobeert, is het moeilijk om zeker te weten wanneer je bepaalde overgangen moet maken.

Wanneer stap je bijvoorbeeld over van de fles naar een tuitbeker? Je vindt het misschien heerlijk om de fles te geven, maar zodra je kindje in staat is om te drinken uit een tuitbeker zul je merken hoe fijn het is om je handen vrij te hebben. Volgens een ervaren kinderarts en kinderverpleegkundige zijn dit dé signalen dat je baby toe is aan een tuitbeker.

1. Je baby kan rechtop zitten

Baby’s moeten eerst een aantal major motorische vaardigheden hebben ontwikkelt voor ouders hun een tuitbeker aan kunnen bieden. De belangrijkste – en meest voor de hand liggende – is toch wel dat jouw kleintje zelfstandig rechtop kan zitten. Op deze manier kan hij/zij makkelijk drinken zonder stikgevaar.

via GIPHY

2. Je baby is een half jaar

Tijdens het eerste half jaar drinken baby’s meestal flesvoeding of moedermelk. Na deze 6 maanden is je kindje in staat om andere soorten melk te verteren. Op dit moment is er geen behoefte aan een tuitbeker. Zodra je kindje toe is aan andere vloeistoffen is een tuitbeker dé perfecte manier om je baby kennis te laten maken met zijn/haar nieuwe drankje(s).

via GIPHY

LEES OOK: Leren drinken uit een beker doe je zó!

3. Je baby eet vast voedsel

Krijgt jouw kindje al vast voedsel voorgeschoteld? Dan kun je een tuitbeker uitproberen.

via GIPHY

4. Je baby is gewend aan lepels

Kan jouw kleintje al van een lepel eten zonder het eten uit te spugen? Dit is een teken dat zijn/haar tong reflexen goed zijn ontwikkeld. Jouw kindje is vast en zeker klaar voor een tuitbeker!

via GIPHY

5. Je baby kan objecten vasthouden

Last but not least – want we willen onze net gedweilde vloeren graag schoonhouden – is het natuurlijk heel fijn als je kindje objecten vast kan (blijven) houden.

via GIPHY

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 tekenen dat je baby toe is aan een tuitbeker
Sluiten