Thuiswerken met een baby of jonge kids (zonder door te draaien) doe je zó

Nu de nieuwe maatregelen rond de pandemie in zijn gegaan, zitten enorm veel mensen thuis. Dat is voor veel mensen aanpassen geblazen, al helemaal als je ook thuis zit met (jonge) kids. Wij geven een aantal tips om thuiswerken een stuk aangenamer te maken.

Thuiswerken met kinderen

Het is even wennen hoor als je nooit thuis werkt. De scholen zijn dicht en dat betekent dat ook je kinderen om je heen drentelen of je je kleintjes niet naar het kdv kunt brengen. Wij geven een aantal tips om niet door te draaien als thuiswerken nu de enige optie is.

1. Creëer een fijne plek voor jezelf

Daar moet je misschien even improviseren als je normaal gesproken niet thuis werkt en je daar ook geen specifieke plek voor hebt ingericht. Toch is het erg fijn om dat nu – zo goed als kan – te doen. Kies de ruimte die het rustigst is (dat wil zeggen: waar geen speelgoed rondslingert).

2. Een kwestie van plannen

Als je thuis aan de slag moet voor werk is een strakke planning essentieel. Schrijf bij voorkeur op papier je indeling van die dag. Houd rekening met voedingen, lunch, het slaapje van je kids, enzovoorts. Als je weet aan welke tijden je vast zit voor je kids, kun je daar wat makkelijker je werktijden omheen plannen.

3. Communiceren met je collega’s

Het is voor iedereen even schakelen nu en dat betekent dat het belangrijk is om met elkaar te communiceren. Geef aan bij je collega’s dat je nu ook thuis zit met (jonge) kinderen of een baby en dat je daar je schema enigszins op moet aanpassen. Als je niet communiceert dat je af en toe bezig bent met je kleintjes kan dat juist voor irritaties zorgen. Openheid is altijd de beste keuze wat dat betreft.

4. Taakverdeling

Denk na over een prettige taakverdeling met je partner, al helemaal als jullie allebei thuiswerken deze periode. Het is niet zo dat het werk boven dat van de ander gaat dus jullie zullen in dat opzicht allebei wat water bij de wijn moeten doen. Wellicht hebben jullie de mogelijkheid om elkaar om de twee uur af te wisselen.

Reageer op artikel:
Thuiswerken met een baby of jonge kids (zonder door te draaien) doe je zó
Sluiten