Redactie
Redactie Beauty 7 jun 2018

Tien tips voor glamorous make-up

It's party time! Eerst lekker luieren in de badkamer, dan je mooiste outfit uit de kast plukken en uitgebreid de tijd nemen om jezelf eens mooi op te maken. Mama en Zo geeft tien tips voor glamorous make-up. 

1) Dagcrème

Gebruik een goede dagcrème. Dagcrème is de basis van iedere make-up. Foundation opbrengen is een stuk makkelijker als je huid al wat crème heeft opgenomen.

2) Foundation

Op een doordeweekse dag neem je misschien niet de moeite om een foundation te gebruiken, maar een lichte foundation laat je gezicht echt stralen en zorgt dat de rest van je make-up beter blijft zitten. Vergeet vooral niet je hals en decolleté mee te nemen. 

3) Poeder

Bij de meeste foundations hoef je tegenwoordig geen extra poeder meer te gebruiken. Je kunt wel een poederdoosje in je tas stoppen om je make-up in de loop van de dag/avond wat bij te werken.

4) Blush

Om met de feestdagen extra te stralen gebruik je een blush met een parelmoer- of een goudglansje. Breng de poeder met een grote kwast aan op je konen óf op je jukbeenderen.

5) Wenkbrauwen

Zet je wenkbrauwen aan met een wenkbrauwpoeder of een beetje bruine oogschaduw.

6) Smokey eyes

Smokey eyes zorgen voor een feestelijke, sensuele look. Deze oogmake-up is niet eenvoudig aan te brengen, maar is zeker de moeite waard. Dit filmpje laat stap voor stap zien hoe je perfecte smokey eyes creëert.

7)  Eyeliner

Eyeliner maakt je ogen tot ware blikvangers. Kies voor zwart voor een glamourlook, bruin voor een natuurlijker effect, of experimenteer met paars of aqua. Het aanbrengen van een vloeibare eyeliner vereist enige oefening. Met een oogpotlood bereik je ook een feestelijk effect.

8) Mascara

Mascara is hét wondermiddel voor je wimpers. Gebruik een mascara die je wimpers voller en langer doet lijken. Krul voor een optimaal resultaat je wimpers met een wimperkrultang en breng minimaal drie laagjes aan. Maar pas op voor ‘spinnenpootjes’!

9) Lipstick

Gekozen voor een heftige oogmake-up? Houd je lippen dan lekker naturel. Vul met een kwastje je lippen in met een roze of een nude lipstick en doe er een laagje gloss overheen. Wil je rode lippen om te zoenen? Lees dan hier onze uitgebreide tips en trucs.

10) Feel good!

Hoe je je voelt is nog veel belangrijker dan hoe je eruit ziet. Als jij je lekkerder voelt met alleen een lik mascara op je wimpers, sla dan gerust alle bovenstaande stappen over!

Feestmake-up do’s & dont’s

Wel:

  • Verras je geliefde en familie met jouw compleet nieuwe look. Durf te kiezen voor – en te investeren in – een modern kapsel, een andere haarkleur of een nieuwe outfit.
  • De feestdagen brengen vaak een portie stress met zich mee. En dat zie je aan je huid. Neem dus voldoende tijd om te ontspannen en doe een schoonheidsslaapje!
  • Gebruik een highlighter, maar wel op de juiste plaatsen! Breng de highlighter bij voorkeur op je ooglid, net onder je wenkbrauwen, aan. Je kunt als je wilt met een highlighter ook je jukbeenderen extra accentueren. Maar bedenk ook hier; overdaad schaadt!
  • Hoewel je de feestdagen voornamelijk in flatterend kaarlicht door zult brengen, bekijk het eindresultaat van je feestmake-up toch even kritisch in fel licht. Als je er onder een tl-buis goed uit ziet, zul je er in gedempt licht in één woord fantastisch uit zien!

Niet:

  • Kies niet voor een overdaad aan glamour. Als je zowel je ogen en je lippen ‘in de verf zet’, ziet dat er vaak wat goedkoop uit.
  • Nog nooit eerder valse wimpers aangebracht? Doe het dan ook met de feestdagen niet. Als het er niet perfect uitziet, knap je er ook niet van op.
  • Vergeet je wenkbrauwen niet. Je wenkbrauwen zijn bepalend van de totale expressie van je gezicht. Laat ze bij de schoonheidsspecialiste eens mooi in model brengen. Om het vervolgens zelf thuis goed bij te houden.
  • Kies jij ook altijd voor een oogschaduw die kleurt bij je outfit? Niet doen! Het is veel belangrijker dat je oogschaduw je ogen accentueert.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tien tips voor glamorous make-up
Sluiten