Redactie
Redactie Beauty 6 jun 2018

Tien tips voor mooie borsten

Je wilt graag dat je borsten er mooi uitzien, maar als je ouder wordt en na je zwangerschap kun je soms moeite hebben met de looks van je borsten. Met deze 10 tips breng je het beste in je decolleté naar boven.

1) Kies de juiste BH

De makkelijkste manier om een goed decolleté te krijgen, is het dragen van een goede BH. Een te kleine BH is niet goed voor je borstweefsel en geeft geen ondersteuning. Laat je maat daarom eens opmeten. Dat kan in een lingeriewinkel of op www.bhmaat.nl.

2) Draag passende kleding

Draag kleding die je figuur flatteert. Om je kleine borsten groter te laten lijken, kies je voor kleding met een mooie halslijn. Denk hierbij aan een v-hals, halternek of een u-hals. Overslagjurkjes en –tops zijn ideaal als wat grotere borsten hebt.

Mama en zo tip:Maak van je min- je pluspunten! Lees  voor tips ‘Benadruk de pluspunten van je figuur’.

3) Verzorg je borsten

Smeer je borsten regelmatig in met een crème die je huid voedt en soepel houdt. Als drukke mama geen tijd? Smeer dan je nachtcrème ook op je decolleté en sla twee vliegen in een klap. Met een zachte gezichtsscrub kun je één keer per week je hals en borsten scrubben. Daarna kun je een hydraterend masker aanbrengen op je gezicht, hals en borsten.

4) Doe borstspieroefeningen

Je kunt je borsten groter, steviger en mooier laten lijken door minstens drie keer in de week borstspieroefeningen te doen. Work-out tip: Zet je handen tegen elkaar voor je borsten. Houd je ellebogen op schouderhoogte en druk je handen tegen elkaar aan. Herhaal dit vijftien keer, laat je armen zakken, neem even rust en doe nog twee sets van vijftien.

Mama en zo tip:Speel en sport samen met je baby! Lees in ons artikel ‘Samen sporten & spelen’ hoe je dat doet.

5) Neem een koude douche

Je borsten bestaan voornamelijk uit vetweefsel, daarom ondersteunt je huid je borsten en houdt ze op hun plek. Door je huid stevig en soepel te houden, voorkom je dat je borsten gaan ‘hangen’. Voor een elastische huid is een goede bloedcirculatie nodig en helaas is een koude douche de beste manier om de circulatie op gang te brengen.

6) Gebruik onzichtbare hulpjes

De push-up BH is ideaal om je borsten wat meer volume te geven. Je kunt kiezen uit push-ups gevuld met schuimrubber, siliconen en zelfs met water. Een speciale gelegenheid? Je kunt je decolleté met een bronzer laten schitteren. Gebruik een tint die iets donkerder is dan je eigen huid. Door het schaduweffect lijken je borsten groter. Lees alles over onzichtbare hulpjes.

7) Eet gezond

Als je afvalt, kan de omvang van je borsten ook minder worden. Zorg dat je naast je dieet ook sport om je spieren te versterken. Daarbij is het belangrijk dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt, die vormen namelijk de bouwstoffen van je spieren.

Mama en zo tip:Wil je tips om gezond af te vallen? Probeer het door groene thee te drinken! Lees alles over afvallen met groene thee.

8) Plastisch chirurgie 

Soms kunnen je borsten een negatief effect hebben op je lichamelijke of geestelijke gezondheid. Grote en zware borsten kunnen leiden tot nek- en rugklachten. En de omvang van je borsten kunnen je onzeker maken. Dan zou je kunnen kiezen voor een borstreductie, borstvergroting of borstlift. Er zijn wel risico’s en nadelen aan verbonden. Laat je daarom goed informeren over de voor- en nadelen van plastisch chirurgie.

9) Onderzoek je borsten

Het is een angstaanjagend feit dat één op de negen vrouwen borstkanker krijgt. Voor een goede genezing is het belangrijk dat je er vroeg bij bent. Onderzoek daarom je borsten iedere maand , een week na het einde van je menstruatie want dan zijn je borsten het minst gevoelig en opgezwollen. Als je een knobbeltje vindt, raak dan niet meteen in paniek – tachtig procent van alle knobbeltjes is goedaardig. Je maakt je waarschijnlijk voor niets bezorgd, maar laat er wel even naar kijken door je huisarts.

10) Accepteer je borsten

Op tv zie je overal ideale vrouwen rondlopen, die zogenaamd perfect zijn. Dat kan heel frustrerend zijn als jouw lichaam daarvan afwijkt. Maar aangezien geen twee borsten hetzelfde zijn, is het belangrijk dat je leert van je lichaam te houden zoals het is. Accepteer wat je van nature hebt en gebruik de middelen die je hebt om je borsten van hun beste kant te laten zien.

Mama en zo tip:Leve je lijf! 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tien tips voor mooie borsten
Sluiten