Redactie
Redactie Lifestyle 6 jun 2018

Tijd voor jezelf: hobby’s

Na de komst van je baby ben je op zoek naar een goede balans. Uiteindelijk ontwikkel je een routine en merk je dat je iets voor jezelf wilt doen. Gun het jezelf! Juist omdat je zo’n druk leven hebt, is het goed om te ontspannen. Daar word je een leukere moeder en partner van!

Lekker sportief

Met je drukke schema kan het heerlijk zijn je af en toe eens flink uit te leven. Sport is de ideale uitlaadklep. Juist als je moe bent, is sporten goed. Van sporten krijg je meer energie en het is nog gezond voor je ook. Je kunt thuis aan de slag gaan of een (paar) keer in de week naar de sportschool gaan. Ben je meer een buitenmens, ga dan lekker fietsen, wandelen of hardlopen. Doe het samen met een vriendin en klets na het sporten gezellig bij. Yoga is niet alleen goed voor je lichaam maar ook voor je geest. Yoga maakt je flexibel en sterk. Het versterkt je immuunsysteem en zorgt dat je je beter kunt concentreren.

Of liever creatief

Een (avond)cursus is een ideale manier om jezelf te ontplooien. Er zijn korte cursussen die niet eens zoveel tijd kosten. Leer je eigen sieraden te maken, zodat je altijd de juiste accessoire hebt bij je favoriete outfit. Doe een cursus fotografie en maak professioneel ogende foto’s van je baby. Leer een taal en verdiep je in de cultuur van een land waar je altijd al naar toe hebt willen gaan. Volg een kookcursus en verras je partner met heerlijke maaltijden voor jullie tweetjes…

Thuis knutselen

Houd je liever thuis een oogje in het zeil, dan zijn ook daar genoeg mogelijkheden. Je zou je baby’s leven tot nu toe vast kunnen leggen. Scrapbooken is enorm populair en iets dat je gemakkelijk aan de keukentafel kunt doen. Scrapbooken schijnt verslavend te zijn. Als jij het ook te pakken krijgt, kun je na je babyboek aan die leuke vakantiefoto’s beginnen. Kun je in de winkels niet de kleding vinden die jij zou willen dragen? Neem dan naai- of breilessen en ontwerp je eigen unieke kledinglijn. Voor je kindje of jezelf.

Met je partner

Met een kindje blijft er weinig tijd voor jullie samen over. Om dit te compenseren, kun je op zoek gaan naar een gezamenlijke hobby. Als het buitenshuis is, moet je wel een oppas vinden, maar er zijn vast genoeg opa’s, oma’s, tantes, ooms of vrienden die een paar uurtjes voor je kindje willen zorgen. Neem tango of salsa lessen en laat de passie en romantiek weer oplaaien tussen jullie tweetjes! En van een cursus massagetechnieken kunnen jullie allebei nog lang nagenieten…

Hulp bij het kiezen

Er zijn tal van hobby’s die je kunt gaan beoefenen. Vier vragen die je jezelf moet stellen om de juiste hobby voor jou te vinden.

  • Hoeveel tijd heb je? Kun je een paar uur per week inplannen voor een cursus of kies je liever een hobby die zo flexibel is dat je hem kunt uitoefenen wanneer jij daar zin in hebt?
  • Hoeveel geld wil je aan je nieuwe hobby uitgeven? Een cursus zweefvliegen is helemaal het einde, maar prijzig. Gelukkig zijn er genoeg activiteiten die niet duur zijn, om te kunnen genieten.
  • Binnen of buiten? Binnen kun je lekker je gang gaan ongeacht het weer. Maar het kan ook lekker zijn om even het huis uit te zijn.
  • Alleen of samen? Soms is het heerlijk om even lekker zelf bezig te zijn, maar het heeft ook zijn voordelen heeft om activiteiten te ondernemen met anderen. Het kan ook een goede manier zijn om nieuwe mensen te ontmoeten, of om relaties te intensiveren.
Reageer op artikel:
Tijd voor jezelf: hobby’s
Sluiten