Redactie
Redactie Baby 6 jun 2018

Tips & trucs: Tummy Tub

Heb jij er wel eens aan gedacht om een Tummy Tub te gebruiken? Die is speciaal ontworpen om je baby te laten ontspannen in zijn oude, vertrouwde foetushouding. Dat maakt badtijd een stuk relaxter! Maar hoe werkt het precies?

Wat is een Tummy Tub?

Een Tummy Tub is een doorzichtige emmer, die je kunt vergelijken met een grote maatbeker. Aan de zijkant staan namelijk maatschalen, waar je aan kunt afmeten hoeveel water er voor jouw baby in moet. Dit gaat op basis van je baby’s gewicht. Deze manier van in bad gaan is voor je baby fijn, omdat hij zijn veilige foetushouding weer kan aannemen.

De juiste houding aannemen

Er is geen perfecte manier om je kind vast te houden bij het gebruik van de Tummy Tub. Wel is het belangrijk om je kind goed te ondersteunen. Voor jezelf is het handig om je armen op de brede rand bovenaan de Tummy Tub te laten rusten. Zo heb je een stevige basishouding. Meer tips om je baby goed te ondersteunen:

  • Pak je kind onder zijn oksels vast en houd daarbij je handpalmen omhoog.
  • Houd met je wijsvingers zijn armen vast.
  • Ondersteun met je duimen de kin van je baby. Op deze manier voorkom je dat het hoofdje naar voren valt.
  • Met je overige vingers houd je de borst van je baby vast.

Als je baby wat ouder is, kan hij zelfstandig zijn hoofd omhoog houden. Je mag een Tummy Tub gebruiken tot je baby zes maanden oud is. Lees hier meer handige tips voor het babybadje »

Heb jij ook een handige tip? Laat hem dan hieronder achter.

Reageer op artikel:
Tips & trucs: Tummy Tub
Sluiten