Sophie Nortier
Sophie Nortier | LinkedIn Baby 21 mei 2020

Ons geheim voor duurzame babybillen

Je kleintje heeft nog een heel leven voor zich. Je wilt als ouders dan ook niets liever dan een steentje bijdragen aan een goede toekomst, door duurzame producten te gebruiken voor baby én milieu. Daarom geven wij je graag tips voor een duurzame babyverzorging.

Oh how we love them babybilletjes! Zo zacht en puur zou je ze het liefst altijd houden. Nu weten we natuurlijk dat dat niet gaat. Maar je kunt wek die pure babybilletjes zo duurzaam mogelijk verzorgen.

Tips voor duurzame babyverzorging

De huid van je verse baby is net uit de buik ontzettend zacht, maar dus ook nog ontzettend kwetsbaar. Het is dan ook verstandig hier zorgvuldig mee om te gaan. Met deze duurzame verzorgingsproducten voor de billetjes van jouw baby, kom je al een heel eind.

1. Wasbare luiers

Een kind gebruikt gemiddeld 6000 luiers voor het zindelijk is. Dat is naast ontzettend duur, ook nog eens erg belastend voor het milieu. Je kunt zo’n 900 kilo afval besparen, door wasbare luiers te gebruiken. Gebruik je momenteel wel wegwerpluiers, zal het misschien even wennen zijn. Maar als je eenmaal de smaak te pakken hebt, merk je de grote voordelen ervan.

2. Zachte reiniging

Het lijkt de norm om billendoekjes te gebruiken bij het verschonen. Maar dit is niet per se nodig. Ja, babydoekjes zijn ontzettend handig, voor praktisch alles. Maar er zitten vaak ook veel allergenen en parfum in, en daar is een babyhuidje niet tegen bestand. Daarnaast gebruik je toch al snel drie doekjes per poepluier, wat natuurlijk ook niet heel prettig is als je kijkt naar het duurzame aspect. Maar wat dan wel?

Net als wasbare luiers zijn er ook wasbare billendoekjes. Bij het verschonen kun je deze nat maken met een beetje water, maar een paar druppeltjes olie maakt het nog wat makkelijker om schoon te maken. Voor wat extra verzorging kun je ook kiezen voor een natuurlijke reinigingsmelk zoals deze van Weleda met calendula en bijenwas. Dit kalmeert de huid namelijk wanneer het toch geïrriteerd is geraakt.

3. Billen in bad

Een baby’tje in bad is een feest. De meesten vinden het heerlijk wanneer ze in het warme water liggen en de ouders vinden het heerlijk om daarna een schoon zacht baby’tje af te drogen en aan te kleden. Nu is er ook op dit front iets te behalen qua duurzaamheid. Er zijn namelijk allerlei badproducten die misschien wel fijn voor de babyhuid zijn, maar minder voor de natuur waarin het terecht komt. Kies daarom het liefst voor een natuurlijke badolie. Én gegarandeerd zachte babybilletjes, én zacht voor het milieu.

Lees ook:

Reageer op artikel:
Ons geheim voor duurzame babybillen
Sluiten