Redactie
Redactie Gezin 12 jul 2018

Tips voor een vlekkeloze zomervakantie met het gezin

Na een lekker productief (school)jaar is de beste tijd van het jaar eindelijk aangebroken: de zomervakantie! Dat geldt ook voor de vakantie-stress: alles moet nog worden voorbereid, ingepakt en geregeld. Als ouder wil jij er natuurlijk ook het beste van maken voor je kroost én deze tijd stressloos doorstaan.

Je kinderen zijn maar één keer jong en hebben maar één zomer per jaar. Maak er dan een fantastische tijd van! Daarnaast is het voor jullie als gezin weer een flinke dosis familytime.

Het plannen van een vakantie daarentegen, is weer een ander verhaal. Alles moet nog geregeld worden, lijstjes met eventuele boodschappen en spullen om mee te nemen moeten worden gemaakt. Cha-os.

Hier zijn vijf handige tips die je het leven een héél stuk makkelijker gaan maken.

Budget

Het is altijd aan te raden om een bepaald budget vast te stellen. Vakanties kosten altijd, maar dan ook áltijd meer dan je denkt. Stel zo nodig een bedrag vast voor onverziene kosten.

Wanneer met het huidige budget een vliegvakantie er niet in zit, kun je er altijd voor kiezen om een auto te huren en een roadtrip te maken. Een goede vakantie betekent niet dat je er per se ver voor moet reizen.

Reis buiten de spitstijden

Bekend met de zwarte zaterdagen? Juist ja, dan moet je dus níet de weg op gaan. Niet als je kilometerslange files wilt vermijden tenminste. Vooral als je van plan bent naar het strand of een pretpark te gaan, is het handig om de situatie op de weg nauwlettend in de gaten te houden.

Wanneer vakantiebestemming dichtbij huis is, is het slim om er extra vroeg aan te komen, zodat je één van de eerste bent die ervan kan genieten! Geen files te bekennen.

Hebben de kinderen moeite met zo vroeg opstaan? Een ontbijt on the go is de beste verleiding. Daarnaast kunnen ze altijd een dutje in de auto doen.

Maak vooraf regels voor elektronica

Herinner jij je eerste favoriete spelletje nog? Laat het aan je koters zien! Vinden ze te gek, die spelletjes op de achterbank. Zorg er alleen voor dat deze mogelijke verslaving niet uitbreidt over de gehele vakantieperiode. Dan is het tijd om gezellig met elkaar te zijn. Dus, maak een aantal regels wanneer de computerspelletjes gespeeld mogen worden en wanneer niet. Zo vaak ga je nou ook weer niet op vakantie, toch?

Kies leuke pitstops!

Wanneer je met de auto afreist naar Zuid-Frankrijk betekent dit vaak stijve benen, een blaas die op knappen staat én verveling. Kies daarom leuke bezienswaardigheden of andere plekjes om onderweg te lunchen én de benen te strekken. Er zijn zat (toeristische) attracties die gratis te bezoeken zijn. Doe bij voorkeur een beetje speurwerk! Wanneer de kinderen oud genoeg zijn kunnen ze meehelpen: ‘Wie kan de leukste of gekste attractie vinden?’. Vooruitblikken is al de helft van het plezier.

Oefen je inpak-skills

Je koffer inpakken is zeker geen onbelangrijk detail van de vakantie. Probeer van tevoren outfits te plannen. Rol kleding op om ruimte in je koffie te besparen én kreukvrij te houden! De meeste mensen nemen al-tijd teveel mee, vooral wanneer je met kinderen reist is dit alles behalve prettig te noemen. Neem bij voorkeur maximaal twee paar comfortabele schoenen mee die bij alle outfits passen. Doei stress!

En wanneer je kind terug naar school gaat, kan hij of zij terugkijken op een fijne, goede tijd die jullie samen hadden.

Bron: Modern Day Moms

Reageer op artikel:
Tips voor een vlekkeloze zomervakantie met het gezin
Sluiten