Eva ten Wolde
Eva ten Wolde Zwanger 28 dec 2020

6 x praktische musthaves die je zwangerschap comfortabeler kunnen maken

Tijdens een zwangerschap levert je lichaam een waanzinnige prestatie. Het is ongelooflijk bijzonder, maar het kan af en toe óók pittig. Het is daarom belangrijk om extra lief voor jezelf te zijn. Dus: maak je zwangerschap zo comfortabel mogelijk met deze praktische tips!

Deze handige tips kunnen je helpen om je zwangerschap prettiger te maken

Als je deze spullen eenmaal in huis hebt, zal je de komende maanden niet meer zonder kunnen.

1. Voedingskussen

Een voedingskussen is niet alleen handig voor de baby, maar ook voor mama! Als je zwanger bent, kan het namelijk een uitdaging zijn om een comfortabele slaaphouding te vinden.

Dit voedingskussen geeft je buik extra ondersteuning als je op je zij moet óf wilt liggen. De onrustige, woelende nachten zijn bij deze verleden tijd! Het is dus zeker de moeite waard om dit kussen al vóór de komst van de baby aan te schaffen!

2. Lange schoenlepel

Het buikje wordt met de dag groter en gaat daardoor steeds meer in de weg zitten. En daar ben je hartstikke trots op! Het is alleen wél een feit dat de simpelste zaken van de wereld, plotseling een extreme uitdaging worden. Denk bijvoorbeeld aan je schoenen aan- en uittrekken…

Je partner is niet altijd in de buurt om je hulp te bieden, dus het is wel zo handig als je dit evengoed zelf kan. En zo’n lange, verstelbare schoenlepel is in deze gevallen je beste vriend!

3. Fitnessbal

Heb je last van je rug of bekken tijdens de zwangerschap? Een fitnessbal zou deze vervelende pijn minder kunnen maken! Het is namelijk zo dat je automatisch een goede zithouding aanneemt als je op zo’n bal zit.

En daarnaast zou je de fitnessbal ook nog kunnen gebruiken voor oefeningen. Een voorbeeldje: zit op de bal, plaats je voeten op de grond, zet je handen in je zij en draai rondjes met je heupen.

4. Broekverbreder

Kan je nog geen afscheid nemen van je favoriete broeken die je voor de zwangerschap graag droeg? Dat hoeft ook helemaal niet! Het is namelijk óók mogelijk om je broeken groter te maken met een (ja, ja) broekverbreder.

Dit hulpmiddel is super makkelijk te bevestigen aan de knoop van iedere broek. Zo hoef je voorlopig nog even niet aan die zwangerschapskleding te geloven…

5. Huidolie tegen striae

Als je in verwachting bent, dan groeit je huid in korte tijd heel hard. De kans op striae wordt hierdoor groot. Het kan op je buik, borsten, rug, heupen en billen verschijnen.

En ja, daar is niet iedere vrouw even blij mee… Een goede huidolie, zoals Bio-Oil, zou de striae kunnen verminderen. Het zorgt er namelijk voor dat de huid soepel blijft.

6. Zwangerschapsbeha

Een zwangerschaps- en voedingsbeha zoals deze is ideaal vóór en na de komst van de baby. De soepele, siliconen beugel zorgt zowel voor comfort als ondersteuning.

En je hoeft niet bang te zijn dat je er in de loop van de tijd uit groeit, want er zit ook nog een beha-verlenger bij.

Lees ook:

Reageer op artikel:
6 x praktische musthaves die je zwangerschap comfortabeler kunnen maken
Sluiten