Redactie
Redactie Mama 26 mrt 2020

9x uitgaven waar je als nieuwe moeder heel blij van wordt

Aan een baby zit een flink prijskaartje verbonden. Als kersverse ouders zullen jullie wat meer op je uitgaven moeten letten. Maar sommige zaken zijn je geld misschien meer dan waard.

Sommige uitgaven zijn het (meer dan) waard

Als je portemonnee het toelaat, is het na de komst van de baby misschien superfijn om deze uitgaven vooral wel te (blijven) doen!

1. Eten laten bezorgen

Zó je geld waard. Want zeker met steeds meer gezonde bezorg-restaurants die als paddenstoelen uit de grond schieten, is eten bestellen een heerlijk makkelijke en tijdsbesparende optie als je voorraadkasten leeg zijn.

2. Kraamhulp voor in de nacht

De eerste weken met een pasgeboren baby zijn uitputtend. Hoe fijn als je ook ‘s nachts kraamhulp kunt krijgen? ‘s Nachts voeden wordt zo een stuk minder pittig met vooruitzicht op lekker slapen.

3. Schoonmaker

Had ik maar vaker het toilet schoongemaakt – said no mother ever. Had ik maar meer met de baby geknuffeld, hoor je daarentegen veel vaker. Schoonmaken kan veel van je tijd vergen. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan én je alle tijd met je pasgeboren kindje kunt doorbrengen? En een schoonmaker, hoeft echt niet heel duur te zijn. Misschien is een nichtje een optie?

4. Doula

Naast je partner is een doula jouw steun en toeverlaat tijdens je zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Haar taak? Jóú verzorgen. Zij waakt erover dat je goed rust, eet en quality time hebt met je baby. Vind je een doula iets te prijzig? Misschien kun je haar delen met een andere mama.

5. Flessenbereider

Geef je je baby melk met een flesje? Dan is een flessenbereider je nieuwe BFF. Hoe het werkt? Jij zet het flesje eronder en het apparaat vult hem vervolgens met de juiste hoeveelheid poeder én water wat ook nog eens direct op temperatuur is. Handig! Spijt van deze uitgave zul je vást niet krijgen.

6. Yogalessen

Niet om de zwangerschapskilo’s eraf te werken, maar om tot rust te komen. Moeder worden is prachtig, maar brengt toch ook stress met zich mee. Met yoga focus je op jezelf en jouw gemoedstoestand. En deze uitgave ben je meer dan waard, toch?

7. Slaapexpert

Gebroken nachten zijn onvermijdelijk als je een baby hebt. Boeken genoeg over het slaapritme van je kind, maar een goede slaaproutine voor jullie gezin uitstippelen kan flink pittig zijn. Als je je deze uitgave kunt permitteren, kan een slaapexpert je hier goed bij helpen. Even googlen naar ‘slaapexpert baby tarief’.
Tip: Hoe & wat: slaaptraining

8. Automatische babyschommelstoel

Als je eenmaal een kind hebt, heb je chronisch tijdtekort. Door een automatische schommelstoel aan te schaffen, win je net even die extra tien minuten om bijvoorbeeld de was te doen of lekker te relaxen. Baby blij, jij blij.

9. Een luxe bezit

Jezelf blijven verwennen, is zo belangrijk – ook als je kinderen hebt. Of het nu iets kleins of groots is, koop af en toe iets wat jou gelukkig maakt. Een nieuw dekbedovertrek, een nieuwe lipgloss, schoenen, you name it. Dat verdien je en deze uitgave doet je zeker goed!

Lees ook:

parents.com

Reageer op artikel:
9x uitgaven waar je als nieuwe moeder heel blij van wordt
Sluiten