Marleen Staal
Marleen Staal Baby 29 jan 2019

8 Uitjes die je prima met een baby kan doen

Ja, daar zit je dan weer met je baby thuis. Van de box naar de babygym en van het wipstoeltje weer naar bed. Ja, dat hebben jullie allebei inmiddels ook wel gezien. Wat moet je in hemelsnaam nu weer gaan doen met je baby? Komt-ie.

Naar je vriendin met baby
Heb je een vriendin met een kindje dat ongeveer net zo oud is als jouw baby? Purrrfect! Pak je spullen, sleep desnoods een campingbedje mee en breng de dag lekker samen door. De baby’s vermaken elkaar en jullie kunnen ervaringen uitwisselen. En als ze tegelijkertijd een slaapje doen is het helemaal feest!

Naar opa en oma
Zijn je ouders met pensioen of werken ze parttime? Top! Wie maak je namelijk nou blijer met een bezoekje van jouw kind dan opa en oma? Bovendien is oma niet te beroerd om even op die kleine spruit te passen als jij effe een boodschap moet doen.

Naar het tuincentrum
Oké voor jou is het allemaal niet zo spannend, maar voor zo’n kleintje is er genoeg te zien in het tuincentrum. Grote planten, veel kleuren en lekker rondgereden worden in een karretje: ideaal! Kun jij ondertussen ook nog even mooie, nieuwe planten shoppen voor jullie woonkamer. Oh en tijdens Kerstmis is een ritje naar het tuincentrum natuurlijk helemaal een must do met al die lichtjes. Je baby kijkt z’n ogen uit!

IKEA
Ben je vorige week al naar het tuincentrum geweest? Dan is het deze week tijd voor IKEA. Ook hier is genoeg te zien voor je kleine en terwijl hij lekker rondgereden wordt kun jij de laatste dingetjes voor in huis kopen.

Op zoek naar nog meer gezellige uitjes? De mogelijkheden zijn eindeloos. 

De stad
Kan je baby goed zitten? Ga dan lekker op de fiets naar het centrum van jouw dorp of stad. Zorg wel dat je óf een lichte buggy bij je hebt of een fijne draagzak, zodat je rustig kunt winkelen en je handen vrij hebt.

Het park
Oké, dit is er één voor wat meer zomerse temperaturen. Maar wat is er nu heerlijker dan op een kleedje in het park met je baby te kroelen? Hij of zij kan lekker kruipen, rollen en als je geluk hebt slaapt-ie ook nog eens heerlijk in de buitenlucht.

De kinderboerderij
Kinderen en dieren zijn een gouden combi en je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Als je baby echt nog in een kinderwagen ligt, heeft-ie er vrij weinig aan, maar als hij al op de leeftijd is dat-ie in de buggy zit, is de kinderboerderij een ideaal uitje om hem kennis te laten maken met dieren.

Speeltuin
Als je baby nog niet kan lopen is een speeltuin voor hem of haar niet zo veel aan, maar waarschijnlijk kijkt hij wél z’n ogen uit vanuit de buggy. Al die andere kindjes die van de glijbaan gaan en aan het schommelen zijn: zó interessant!

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
8 Uitjes die je prima met een baby kan doen
Sluiten