Maaike van de Graaf
Maaike van de Graaf Peuter 9 okt 2020

Uitklappen maar: 5 x pop-up boekjes voor baby’s en peuters

Voor de taal- en spraakontwikkeling van je kindje is het onwijs goed om al vroeg te beginnen met het lezen van boeken. Mocht je kleintje nog te jong zijn voor een voorleesboek, dan is een uitklapboekje een leuk alternatief. Op spelenderwijs laat je je zoon of dochter zo kennis maken met een boek.

Mocht je benieuwd zijn welke uitklapboeken nou de moeite waard zijn om thuis in de boekenkast te hebben, scroll dan even door onderstaand lijstje.

5 x de allerleukste uitklapboeken voor baby’s en peuters

Nog even over wat een uitklapboek nou precies is: het is een boek met driedimensionale pagina’s. Het boekensoort wordt ook wel gezien als een mooie eerste kennismaking voor baby’s en peuters met boeken. Het zorgt er namelijk voor dat je kleintje het verhaal op een beeldende manier voorgelegd krijgt. Hieronder delen we vijf leuke, grappige en vooral mooie uitklapboeken voor baby’s en peuters.

1. Babydieren in het bos

Wandel door het bos en ontdek de dierenfamilies die er wonen. De schattige babydieren springen uit het boek om met je te spelen.

Bron:

2. Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft

Beleef pret met de mol die op zoek gaat naar de schuldige van de drol op zijn kop.

Bron:

3. Gonnie springt hoog

Gonnie het gansje met haar rode lievelingslaarsjes is terug met haar vriendjes Gijsje en Ollie. Samen laten ze zien hoe hoog ze kunnen springen en hoe diep ze kunnen duiken.

Bron:

4. Flip flap dino’s

Voor kleintjes die dol zijn op dieren onthult dit boekje wat er allemaal gaande is in dinoland.

Bron:

5. Karel het kuiken

Karel het kuiken eet veel, heel veel. En hij groeit steeds groter en groter. Hij wordt heel groot.. Maar wacht maar, tot je zijn moeder ziet!

Bron:

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Uitklappen maar: 5 x pop-up boekjes voor baby’s en peuters
Sluiten