Redactie
Redactie Zwanger 12 jul 2018

Van deze 7 old wives’ tales klopt helemaal niets

Als je zwanger bent, google je zo'n beetje alles wat met de zwangerschap te maken heeft. Het is een soort tweede baan aan het worden. Het komt daarom ook iets te vaak voor dat je verdwaald raakt op het internet en bij de gekste weetjes en feitjes terechtkomt. Dit zijn zes old wives’ tales die je in ieder geval niet hoeft te geloven.

Baby’s die worden geboren in de lente worden niet ziek
Het idee dat kindjes die in de lente worden geboren geen griepjes krijgen is niet waar. Dr. Katherine O’ Connel White, assistent-professor verloskunde en gynaecologie aan de Boston Universiteit, vertelde aan Romper dat de tijd van het jaar waarin je wordt geboren helemaal losstaat van de griep krijgen, omdat je griep krijgt door een virus.

Kom je een muis tegen tijdens je zwangerschap? Dan krijgt je baby een harige moedervlek
Volgens doula Darby Morris is er ook helemaal geen bewijs voor een connectie tussen muizen en moedervlekken. Hoewel noch een muis, noch een moedervlek met haar het absolute einde van de wereld is, is het feit dat deze dingen waarschijnlijk niet met elkaar in verband staan nog steeds iets dat veel aanstaande ouders waarschijnlijk graag horen

Er worden meer baby’s geboren tijdens een volle maan
Dit zal je vast wel een keertje hebben gehoord, net zoals veel andere dingen waar de maan een rol in speelt, maar ook dit is een fabel. Volgens verloskundige Wendy Goodall is het namelijk gewoon een mythe en heeft de maan niks te maken met het aantal bevallingen en geboortes.

Je handen boven je hoofd houden zorgt voor een knoop in de navelstreng.
“Ook niet waar”, zegt Goodall. Als je bang was dat dit echt waar was, kan je nu dus weer rustig ademhalen. Want er gebeurd dus niks met je navelstreng wanneer jij je handen boven je hoofd houdt.

Jouw bevalling zal hetzelfde zijn als die van je moeder
Elke bevalling is anders, dit zal je vast zelf ook wel weten, vooral als je al meerdere kindjes hebt gehad. Het feit dat jouw bevalling hetzelfde zal zijn als die van je moeder is dus niet waar. Volgens Morris is het wel zo dat bijvoorbeeld snel bevallen iets kan zijn wat in de familie voorkomt. Het kan daarom dus wel handig zijn om te weten hoe je moeder haar bevalling is verlopen, maar niet omdat je moeder iets heeft gemaakt zal dit ook bij jou gebeuren.

Als je een kind krijgt verlies je een tand
Dit is zeker een verontrustend idee. Gelukkig klopt er volgens O’Connel White helemaal niets van. Volgens haar kan het zo zijn dat het idee waarschijnlijk is gekomen van het feit dat zwangere vrouwen meer kans hebben op tandvleesaandoeningen en mondgezondheidskwesties. Ze raadt je aan je tanden, tandvlees en mond zoals altijd te poetsen, flossen en anderszins te verzorgen, omdat dit erg belangrijk is.

Bron: Romper 

Reageer op artikel:
Van deze 7 old wives’ tales klopt helemaal niets
Sluiten