Redactie
Redactie Mama 8 jun 2018

Vergaderrelatie

Moeder, manager, minnares, de vrouw anno nu is het allemaal! Soms zie je het allemaal even niet meer zitten en heb je het idee dat je er helemaal alleen voor staat. Hoog tijd voor een relatievergadering!

In alle hectiek van een boeiende carrière en een druk gezinsleven bestaat de kans dat je af en toe een beetje langs elkaar heen gaat leven. Plan een rustig avondje samen met je lief om eens uitgebreid te bespreken wat jou – en ook hem – bezig houdt. Zo pak je dat praktisch aan.

Goed gesprek

In een relatie-vergadering hoeft niet direct naar oplossingen te worden gezocht. Vaak helpt het al veel om je hoofd eens lekker ‘leeg’ te maken. Hoewel het voor de hand ligt om het tijdens zo’n gesprek vooral over problemen te hebben, hoeft dat helemaal niet. Sterker nog, we raden je aan om het gesprek te beginnen met ‘goed nieuws’. Bespreek welke leuke dingen jullie de laatste tijd samen hebben ondernomen en hoe jullie dat vaker in jullie schema kunnen inpassen. En welke spannende zaken heb je ‘los’ van elkaar meegemaakt? Hierna is het tijd voor het serieuzere werk. Hebben zich vervelende kwesties voor gedaan? Waar maak jij – of je partner – zich zorgen over?

Tips

  • Wees eerlijk
  • Luister
  • Zoek geen ruzie

Gezinsplanning

Loop ook de familie-agenda door en bereid alvast wat zaken voor. Hebben jullie nog vragen voor dat ene gesprek op de crèche of het bezoek aan het consultatiebureau? Wie koopt een cadeau voor de verjaardag van oma? Maar focus je niet alleen op familiezaken. Misschien heb je binnenkort wel een functioneringsgesprek. Dan kan het zeker geen kwaad om eens de visie van je partner op jouw carrière – en hoe dat jullie gezinsleven beïnvloedt – te peilen. Zo ben je meteen die enorme ruzie voor als je voor de zoveelste keer moet overwerken!
Ook handig om te bespreken – en om ruzie te voorkomen – is of jullie allebei tevreden zijn over de verdeling van de huishoudelijke taken. Is het genoeg als je lief zijn sokken eens wat vaker in de wasmand deponeert in plaats van ernaast? Of wordt het gewoon hoog tijd voor een werkster?

Dromen

Niet alles waar jullie het over hebben hoeft zo praktisch te zijn. Neem vooral ook de tijd om lekker te dromen. Een verre vakantie, verhuizen of verbouwen. Of misschien wil je ter zijner tijd je carrière wel over een heel andere boeg gooien? Als je partner weet dat je over dit soort dingen nadenkt, komen toekomstige veranderingen tenminste niet als donderslag bij heldere hemel.

Teambuilding

Zo’n zakelijke aanpak van je relatie lijkt in eerste instantie misschien een beetje gek. Je moet het natuurlijk ook niet overdrijven. De koppen bij elkaar steken hoeft echt niet wekelijks aan de keukentafel. Vergaderen kan best bij kaarslicht onder het genot van een goed glas wijn. En zeker één keer per jaar naar een romantisch hotelletje op de hei in het kader van teambuilding!

Reageer op artikel:
Vergaderrelatie
Sluiten