Rachelle Weiler
Rachelle Weiler Zwanger worden 3 feb 2019

Verhoog je vruchtbaarheid met: Tarwekiemolie

Misschien hebben jij en je partner besloten om te beginnen aan kinderen, maar gaat het helaas nog niet helemaal vanzelf. Natuurlijke supplementen zouden je vruchtbaarheid kunnen ondersteunen, ondanks dat het vaak moeilijk is om de effectiviteit hiervan wetenschappelijk aan te tonen.

Een van de natuurlijke supplementen die bekend staat om het vergroten van de vruchtbaarheid, is tarwekiemolie.

Wat is Tarwekiemolie?

Zoals de naam al doet vermoeden, komt de olie uit de kiemen van tarwekorrels. Door de grote hoeveelheden mineralen en vitaminen, wordt de olie gezien als natuurlijk supplement. Zo zou de olie wonderen doen voor sterker haar, het kan littekens vervagen en is een perfecte remedie tegen een droge huid. Ook werkt de olie cholesterolverlagend en zou het verouderingsproces  vertraagd kunnen worden.

Ondanks dat de effectiviteit van Tarwekiemolie nooit wetenschappelijk is bewezen, zijn veel vrouwen tevreden over de werking van de olie.

tarwekiemolie-mamaenzo.nl

Tarwekiemolie en vruchtbaarheid

Door de hoge concentratie aan mineralen en vitamine A,B en E, wordt Tarwekiemolie ook vaak gebruikt door vrouwen die hun vruchtbaarheid willen vergroten.
Veel vruchtbaarheidsproblemen worden namelijk in verband gebracht met een tekort aan vitamine E; een vitamine die in hoge dosering aanwezig is in de olie.
Naast een vitamine E boost, stimuleert de inname van de olie ook de groei van het baarmoederslijmvlies. Dit is het slijmvlies waar de bevruchte eicel zich na een reis door de eileider, zich in de baarmoeder in moet nestelen. Door stimulering van de groei van het baarmoederslijmvlies, is de kans op een succesvolle innesteling groter. Om deze reden wordt de olieolie ook regelmatig gebruikt door vrouwen in een IVF traject.

Tarwekiemolie en Teunisbloemolie worden tijdens de menstruele cyclus vaak samen gebruikt. Veel vrouwen met positieve ervaringen raden aan om het eerste deel van de cyclus Teunisbloemolie te slikken, en in de luteale fase -na de eisprong tot aan de menstruatie- tarwekiemolie in te nemen.

Heel zelden geven vrouwen aan last te krijgen van hun stoelgang na het slikken van Tarwekiemolie, maar over het algemeen heeft de inname van de olie geen schadelijke effecten op de gezondheid. Raadpleeg bij eventuele onzekerheden altijd je (huis)arts.Teunisbloemolie is verkrijgbaar bij verschillende drogisterijen, natuurwinkels en online.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verhoog je vruchtbaarheid met: Tarwekiemolie
Sluiten