Rachelle Weiler
Rachelle Weiler Zwanger worden 4 feb 2019

Verhoog je vruchtbaarheid met: Teunisbloemolie

Misschien hebben jij en je partner besloten om te beginnen aan kinderen, maar gaat het helaas nog niet helemaal vanzelf. Natuurlijke supplementen zouden je vruchtbaarheid kunnen ondersteunen, ondanks dat het vaak moeilijk is om de effectiviteit hiervan wetenschappelijk aan te tonen.

Een van de natuurlijke supplementen die bekend staat om het vergroten van de vruchtbaarheid, is teunisbloemolie.

Wat is Teunisbloemolie?

Teunisbloemolie is een olie die gewonnen wordt uit de Teunisbloem. Dit is een plant met gele bloemen, die voornamelijk voorkomt in Zuid-Amerika. De olie bevat hoge concentraties Gamma Linoleenzuur, waarvan wordt gedacht dat het de hormoonhuishouding kan beïnvloeden.

Teunisbloemolie wordt voornamelijk geslikt door vrouwen die last hebben van een onregelmatige cyclus. Omdat cycli bij sommige vrouwen heel erg lang kunnen duren, is het niet altijd duidelijk wanneer er sprake is van een eisprong. Vooral vrouwen die last hebben van PCOS hebben hiermee te maken.

Teunisbloemolie kan uitkomst bieden. Neem de capsules vanaf de eerste dag van je cyclus elke ochtend in. Veel vrouwen met onregelmatige cycli laten op forums weten dat hun eisprong veel vroeger plaatsvindt dan normaal. Dit komt door de hormoonstimulerende werking van de olie. Hierdoor ontstaat een eisprong sneller in de cyclus, wat de vruchtbaarheid ten goede komt.
Teunisbloemolie wordt wel afgeraden als je eenmaal zwanger bent. Veel vrouwen stoppen daarom met het slikken van de olie zodra de eisprong is geweest, of zodra ze vermoeden zwanger te zijn.

Voor de tweede helft van de cyclus, na de eisprong, wenden veel vrouwen zich na het slikken van Teunisbloemolie, tot Tarwekiemolie. Lees hier alles over de werking!

teunisbloemolie-vruchtbaarheid-mamaenzo.nl

Het effect van Teunisbloemolie op je cyclus

Over de effectiviteit van Teunisbloemolie verschillen de meningen. De werking is nooit wetenschappelijk aangetoond en er zijn zelfs vrouwen die een negatieve verandering in hun cyclus ervaren. De effectiviteit verschilt dus per persoon. Ook kan het supplement de werking van andere medicatie beïnvloeden, waaronder bloedverdunners en antidepressiva. Overleg dus altijd even met een (huis)arts voordat je de olie probeert.

Toch kan de olie naast de stimulerende werking van de hormoonhuishouding, ook andere voordelen met zich meebrengen. Denk hierbij aan een ontstekingsremmende werking en een natuurlijk middel tegen varianten op reuma. Ook kan het de huid helpen herstellen van eczeem en psoriasis, gaat het een hoge bloeddruk tegen en biedt het verlichting tijdens de overgang.

Teunisbloemolie is verkrijgbaar bij verschillende drogisterijen, natuurwinkels en online.

Andere natuurlijke supplementen die een positieve werking op je vruchtbaarheid kunnen hebben, zijn Maca en Vitex Agnus Castus. 

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verhoog je vruchtbaarheid met: Teunisbloemolie
Sluiten