Redactie
Redactie Gezondheid 7 jun 2018

Vertellen dat je zwanger bent: deze 5 personen móeten het (meteen) weten

Natuurlijk houden jij en je partner jullie zwangerschapsgeheim de eerste maanden nog even voor jullie zelf. Maar er zijn een aantal personen die je het wel alvast moet vertellen. Moet ja, met de hoofdletter M. Dat kan belangrijk zijn voor jouw gezondheid en die van je ongeboren kind.  

1. De tandarts 

Hij is niet misschien de eerste persoon waar je aan denkt, en je hoeft ook niet elk bezoek de laatste nieuwtjes omtrent je eierstokken wilt te vertellen. Maar hij moet het wel weten wanneer je zwanger bent. Wan wat dacht je van antibiotica nadat je kies is getrokken? Of röntgenstralingen, omdat er een foto moet worden  gemaakt. Om nog maar te zwijgen over het kleine beetje pijnstilling dat je slikt als er een gaatje gevuld moet worden. Dit heeft gevolgen voor de gezondheid van jouw nakomeling. Daarnaast kan je tandvlees enorm gaan bloeden als je zwanger bent. Iets waar je tandarts rekening mee kan houden. 

2. Je apotheker 

Een held of heldin op het gebied van medicatie, zeker als je zwanger bent. Je krijgt advies omtrent het gebruik van je medicijnen en of deze schadelijk zijn tijdens je zwangerschap. Wanneer je normaliter aan bepaalde medicatie zit, is het vaak een groot vraagteken wat voor invloed dit heeft op je zwangerschap. Je apotheker weet dit gelukkig wel! Geef dus ook zeker aan wanneer je zwanger bent bij gebruik van bepaalde medicijnen of producten. Van alleen Google word je ook niet altijd wijzer. 

3. Psychiater 

Wanneer je zwanger bent en in de tussentijd wordt behandeld door een psychiater, geef tijdig wanneer je in blijde verwachting bent. Vaak is er een vorm van voorgeschreven medicatie in het spel en dit heeft misschien een slechte invloed op de zwangerschap. 

4. Dermatoloog 

Word je behandeld voor acne? Je dermataloog is ook één van de personen die je het eerst belt over je (mogelijke) zwangerschap. Acne-behandelingen kunnen effect hebben op je ongeboren kind. Wanneer je voor iets anders naar de dermatoloog gaat is het handig om even langs te gaan en het te bespreken. 

5. Allergoloog 

Tot slot vertel je het ook je allergoloog, als je die hebt. Hierbij geldt hetzelfde als bij de voorgaande personen: bespreek de medicatie en wat voor effect het kan hebben. 

Zo heb je alvast een lijstje met mensen aan wie je het nieuws moet vertellen wanneer je zwanger bent. 

Bron: Pregnant Chicken 

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Vertellen dat je zwanger bent: deze 5 personen móeten het (meteen) weten
Sluiten