Redactie
Redactie Nieuws & Zo 8 jun 2018

Viral: vrouw stevent dansend op bevalling af

Deze moeder doet de weg naar haar bevalling toe op een groot feest lijken! Tussen de weeën door vindt ze de kracht om wat dance moves in de bevallingskamer te rocken… 

Sterker nog: door te dansen, zou haar bevalling heel relaxed zijn verlopen.

Hit op Facebook

Met toestemming van de dansende mama zelf, plaatste haar doula een filmpje van haar gedans op Facebook. De beelden van haar, swingend in een luier omdat haar vliezen al waren gebroken, gaan enorm viral: ze zijn al meer dan 12 miljoen keer bekeken.

Credits naar de doula

“Haar bevalling ging zo goed, ik was in shock”, vertelt de moeder van de bevallende vrouw. “Mijn dochter heeft geen moment gehuild of geschreeuwd van de pijn – anders dan ik, toen ik van haar beviel.” De kersverse oma raadt iedere zwangere vrouw aan om een doula bij haar bevalling te hebben. “Deze doula masseerde de rug van mijn dochter met een bepaalde ontspannende olie, legde stap voor stap uit wat er met haar gebeurde én legde van alles op camera vast. Ze overlegde met de verpleegkundigen en was gewoon heel erg behulpzaam.” Én ze moedigde de mom to be dus aan om te gaan dansen. 

'Beter dan in bed liggen wachten'

Het filmpje krijgt veel positieve reacties. “Heerlijk, dit. Vooral omdat het haar schoonzus is, die met haar danst”, reageert een Facebooker. “Dit is zeker beter dan in bed liggen wachten. Zij had haar gedachten ergens anders totdat het kindje kwam. You go girl“, schrijft een vrouw. Nog een ander: “Fijn voor haar. Een prachtig moment en geweldige manier om een baby op de wereld te zetten… vrolijk dansend!” 

Shake it, baby!

Hoe stevende jij op je bevalling af?

Bron: babyology.com.au

Reageer op artikel:
Viral: vrouw stevent dansend op bevalling af
Sluiten