Redactie
Redactie Gezin 14 dec 2019

Zo kom je de uren in het vliegtuig met kids relaxed door (en je mede-passagiers ook)

Ha, we horen je al denken: relaxed vliegen met kids? Dat is onmogelijk. Toch is dit niet helemaal waar, want met de volgende tips en adviezen begin je jouw vakantie helemaal zen. Ok, voor zover dat gaat met je mini’s om je heen natuurlijk.

Als je een flink stuk moet vliegen naar je vakantiebestemming met je kinderen, dan doe je dit het liefst zo rustig mogelijk. Zonder andere passagiers tot last te zijn, zonder huil- of driftbuien en zonder gezeur. Met de volgende tips komen jullie (en de mede-reizigers) de uren in het vliegtuig met kids enigszins relaxed door.

Houd het ritme van je kids aan

Probeer zo goed als het kan het ritme van je kinderen aan te houden. Dus doet de kleinste nog een dutje, kijk dan of je dit voor elkaar krijgt in het vliegtuig. Net als eetmomentjes (hongerige kids in het vliegtuig wil je echt niet), want je weet nooit precies wanneer je iets te eten krijgt tijdens de vlucht.

Nee bestaat niet in de lucht

Dit is een ongeschreven regel voor ouders die vliegen met hun kids: het woordje ‘nee’ bestaat niet in de lucht. Als je kind vraagt om een koekje, geef het dan maar gewoon. Ook al gaan jullie zo eten. Je kan tijdens deze lange uren beter even de lieve vrede bewaren, dan een discussie aan gaan met eventuele driftbuien tot gevolg.

Ok, als ze op het hoofd van de passagier voor ze gaan trommelen, kan je daar natuurlijk gerust iets van zeggen. Geef dan iets anders om op te slaan.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Een inkoppertje misschien, maar het is wel zo. Door goed voorbereid op reis te gaan, bespaar je jezelf een hoop gedoe. Neem bijvoorbeeld voldoende snackjes mee voor je kinderen. Maak een flesje voor de baby voor het opstijgen, zodat hij geen last krijgt van zijn oortjes. En een nekkussentje is ook geen overbodige luxe. Schermtijd doen we even niet aan in de lucht, dus zorg ook voor een opgeladen tablet mét een hoop offline te kijken lievelingsfilmpjes.

Kleine cadeautjes ter afleiding

Als laatste redmiddel, als je een boze bui bij je kindje aan ziet komen: pak een paar kleine cadeautjes in. Sowieso is het al helemaal geweldig om een cadeautje uit te pakken natuurlijk, en daarna kan hij er lekker mee spelen. Denk aan een klein autootje, een magnetisch tekenbord, raamstickers, een popje of knuffeltje of een boek waar ze zelf in kunnen kijken.

Stel je verwachtingen bij

Door niet de verkeerde verwachtingen te hebben, maak je het voor jezelf ook gemakkelijker. Leg de lat niet te hoog en verwacht niet dat je zelf tijd zal hebben voor een dutje in het vliegtuig of het lezen van een bladzijde in je boek. Elke bladzijde die je dan wél kan lezen, is toch weer mooi meegenomen!

Dit artikel is geschreven voor Laurien Bleeker

Lees ook: 

Reageer op artikel:
Zo kom je de uren in het vliegtuig met kids relaxed door (en je mede-passagiers ook)
Sluiten