Marleen Staal
Marleen Staal Zwanger 7 jan 2019

Voedingswijzer voor tijdens de zwangerschap: Zuivel

Kaas

Dat kaasplankje op vrijdagavond of een flinke plak oude kaas op brood: in Nederland houden we van kaas. Jij ook? Als je zwanger bent mag je er gelukkig nog van snoepen, als je op de volgende dingen let.

Wat voor ei geldt, geldt ook voor kaas. Als de kaas gemaakt is van rauwe melk, moet je deze soorten even laten liggen. De meeste ‘harde’ kazen, zoals jonge hollandse of parmezaanse kaas, kun je wel gewoon eten. Voor de zachte kaasjes geldt; check goed het etiket om te zien van wat voor melk het is gemaakt. Staat er bijvoorbeeld ‘au lait cru’ op? Dan is het gemaakt van rauwe melk. Niet eten dus!

Kaas die je wel kan eten volgens de Voedingswijzer

  • Alle kazen gemaakt van gepasteuriseerde melk
  • Mozzarella van gepasteuriseerde melk
  • Smeerkazen voor op toastjes en brood

Kaas waarbij je moet oppassen 

  • Brie
  • Roquefort
  • Gorgonzola
  • Camembert

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Voedingswijzer voor tijdens de zwangerschap: Zuivel
Sluiten