Redactie
Redactie Dreumes nieuws 12 jul 2018

'Volle melk beter voor je kind'

Geef jij jouw kind bewust halfvolle melk? Misschien kun je overwegen om te switchen naar volle melk. Canadese onderzoekers stellen namelijk dat kinderen daar slanker door blijven. 

Wait, what?

Lagere BMI

Van volle melk slank worden: dat klinkt inderdaad een beetje onwaarschijnlijk. Maar de resultaten liegen er niet om. Voor het onderzoek werden ruim 2.700 jonge kinderen onderzocht. De kleine melkdrinkers die de volvette variant van mama en/of papa kregen, hadden op latere leeftijd een lagere body Mass Index (BMI) dan degenen die halfvolle melk kregen. De eerste groep liep daardoor drie keer minder risico op obesitas of overgewicht.

Minder snel honger

Hoe dit kan? De onderzoekers denken dat kinderen die volle melk drinken vanaf hun tweede jaar, minder snel honger krijgen. En hierdoor zullen ze niet zo snel grijpen naar snoep, koek, chips en andere calorierijke tussendoortjes. Als het aan de onderzoekers ligt, begin je dus vanaf dat je kind twee is met volle melk geven – in ieder geval tot hun zesde.

Vitamine D

Volle melk drinken heeft naast de lagere BMI nóg een voordeel, belichten de onderzoekers: de kinderen uit het onderzoek die iedere dag volle melk dronken, hadden namelijk hogere vitamine D-gehaltes. Bij de andere groep kinderen was er juist dubbel zo vaak sprake van een vitamine D-tekort. Hoe dít dan weer zit? Vitamine D lost op in vet, en niet in water.

Geef jij je kind volle of halfvolle melk?

Bron: The Telegraph

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
'Volle melk beter voor je kind'
Sluiten