Redactie
Redactie Zwanger 28 sep 2018

Voor alle zwangere dames die erdoorheen zitten: 10 voordelen van een bolle buik

Eindeloze nachtelijke plassessies, geen stap meer kunnen zetten zonder uitgeput te raken, striae van je teen tot aan je kruin: zwanger zijn klinkt allemaal heel gezellig, maar de realiteit kan flink pittig zijn. Daarom heb je soms even wat positieve energie nodig. Want waarom wilde je dit ook alweer? En wat was er ook alweer zo leuk aan zwanger zijn? U roept, wij draaien.

Mijn advies aan iedereen die zwanger is? Buit. Het. Uit. Stop direct met stofzuigen en de badkamer schrobben zodra je een positieve test in handen hebt. Je moet rust houden en dus behoren deze activiteiten komende maanden tot het takenpakket van je vriend. Of pak dit moment aan voor hetgeen je altijd al wilde, maar nooit deed: ga op zoek naar een schoonm(a)ak(st)er.

Ideale excuus

Die dikke buik is bovendien hét ideale excuus om al je afspraken af te zeggen waar je helemaal geen zin in hebt. Verjaardagsfeestje van die saaie tante? Jij hebt rust nodig. Of je een dag extra kan werken? Nee, dat trekt je lichaam niet meer. Familieweekend? Adieu!

Waar je baas normaal al moeilijk doet over een tandartsbezoek onder werktijd en verwacht dat je dat uurtje toch echt even in het vakantie-urensysteem boekt, mag hij of zij je bezoekjes aan de verloskundige niet van je vakantiedagen afhalen.

Hou jij wel van een beetje aandacht? Mooi, dan kun je ongetwijfeld je lol niet op. Iedereen wil namelijk alles van je weten: hoe je je voelt, of het een jongetje of een meisje wordt, of de babykamer al af is en als het even meezit wordt er ook nog een babyshower voor je georganiseerd waarbij jij in het middelpunt van de belangstelling staat.

Geen awkward momenten

Geen idee waar je het altijd met Carla van de kantine over moet hebben als jullie samen in de lift staan? Geen awkward momenten meer voor jou: jij en je collega’s hebben komende maanden altijd een gespreksonderwerp.

Hield je voorheen altijd je buik in als je in je bikini op het strand lag? Tijdens jouw babymoon hoef je je daar geen zorgen meer om te maken. I-de-aal. (Al zou je je hier natuurlijk sowieso geen zorgen om moeten maken.)

Leefde je voorheen op havermoutmuffins en groene smoothies? Je zwangerschap is het ideale moment om de teugels eens even lekker te laten vieren. Een Milka-reep op een bedje van paprikachips? Kan en mag gewoon. Eet smakelijk!

Van eetmoment naar eetmoment

Eén woord: zwangerschapsverlof. En dan heb ik het dus niet over bevallingsverlof. Want bevallingsverlof is over het algemeen nou niet bepaald vakantie – zoals sommige collega’s helaas wél denken. Maar de periode vóór je bevalling? Dat komt er dicht tegenaan, als je de lichamelijke ongemakken en beperkingen even wegdenkt. Vooral bij je eerste is dit hét moment om nog even te genieten van de stilte voor de storm. Mijn zwangerschapsverlof had vooral veel weg van een foute all-inclusive-vakantie: ik lag heel de dag languit en leefde van eetmoment naar eetmoment.

Zoek je een excuus om te shoppen? Word zwanger! Van té schattige babykleding tot de hele babykameruitzet: je kunt je lol niet op. Sterker nog: je móet! Hè vervelend.

Het verschilt van persoon tot persoon, maar mijn acnehuid werd in één klap een glad velletje tijdens mijn zwangerschap. Wát een verademing om even niet in de weer te zijn met een dikke laag foundation in de ochtend. En wat dacht je van je haar en je nagels? Grote kans dat je aan het eind van je zwangerschap een mooie bos vol haar hebt en lange, stevige nagels. Hello gorgeous!

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Voor alle zwangere dames die erdoorheen zitten: 10 voordelen van een bolle buik
Sluiten