Redactie
Redactie Nieuws & Zo 8 jun 2018

Voorkeur voor geslacht baby? Kwart Nederlandse zwangeren wel

Als het maar gezond is, is vaak het brave antwoord op de vraag of je liever een jongen of een meisje krijgt. Tuurlijk, maar droom je niet stiekem van een bepaald geslacht? Nederlandse vrouwen geven toe van wel.

Eén op de vier Nederlandse moeders in spe krijgt namelijk liever een meisje, blijkt uit onderzoek van de Negenmaandenbeurs onder 774 zwangeren.

Eerst een meisje, dan een jongen

De meeste mama's geven inderdaad aan geen geslachtsvoorkeur te hebben. Maar 25 procent duimt toch echt voor een meisje, tegenover 16 procent die hoopt op een jongen. Als de eerste baby dan inderdaad een meisje is en er nog een tweede kinderwens is, wil 40% daarna graag een jongen.

Bakerpraatjes geslacht beïnvloeden

Over het geslacht van je baby beïnvloeden bestaan een hoop fabels, en eigenlijk maar één feit: dat kun je niet. Althans, niet als je op de natuurlijke manier zwanger bent geworden. 94 procent van de mama's trapt dan ook niet in die bakerpraatjes, maar 11 procent denk toch echt wél het geslacht van hun kindje te kunnen beïnvloeden. 6 procent heeft ook daadwerkelijk geprobeerd om specifiek een jongen of een meisje te verwekken. Zo geloven de meeste van deze vrouwen dat de timing van hun ovulatie en voeding kan helpen. Eén procent van de ondervraagde moms to be denkt zelfs dat je door je sokken aan te houden tijdens de seks ook een vinger in de pap hebt wat betreft het geslacht.

Tip: Hilarische geboortefoto: 'Surprise, mama: het is toch géén meisje!'

Benen omhoog

Ook een geinig resultaat: bijna de helft van de ondervraagde zwangere vrouwen gingen na de seks met hun benen in de lucht liggen, omdat ze geloven dat de kans op bevruchting hiermee groter wordt. 60 procent deed dit een paar minuten, 34 procent een kwartier en zes procent een half uur. Over geduld gesproken! Of dit ook daadwerkelijk helpt bij zwanger worden, is nog nooit écht bewezen. Oh, well. Baadt het niet dan schaadt het niet, toch?

Bron: persbericht Negenmaandenbeurs

Reageer op artikel:
Voorkeur voor geslacht baby? Kwart Nederlandse zwangeren wel
Sluiten