Redactie
Redactie Dreumes 12 juli 2018

Waar je op moet letten als je een baby-strandtent gebruikt

Het warme weer dient zich aan en dat vinden we fijn! Maar dit geldt ook voor de felle zon. Naast dat je je Vitamine D-niveau kunt opkrikken, heeft de zon ook een schadelijke kant. Vooral wanneer je je dreumes wilt meenemen voor een dagje zandkastelen bouwen op het strand, moet je uitkijken voor de gevaarlijke zonnestralen. Er zijn, naast je baby goed insmeren, talloze (leuke) manieren om je kleine te beschermen tegen de zon. Wat dacht je van een baby-strandtent? Wij zijn om. 

Hoewel we allemaal weten hoe goed het is om ons kindje te beschermen tegen de zon met zonnebrand, zijn er gezinnen die dit liever niet doen. Vanwege schadelijke stoffen, gevoelige huid, etc. Dus hoe bescherm je je kind nog meer? Juist, met een enorm schattige babytent. Ideaal om mee te nemen en het scheelt je baby ook weer een laag zonnebrandcrème. Daarnaast gaat zo’n tentje ook nog eens lang mee, biedt het de nodige schaduw en kan de kleine zonder zorgen nog steeds in het zand zitten!

Belangrijke vereisten

De ideale babytent voldoet aan de volgende eisen:

  • Één van de belangrijkste punten is toch wel dat het tentje makkelijk in gebruik is. Dat je hem zonder moeite in elkaar kunt zetten. Want zeg nou zelf, no way dat je hem dan gaat gebruiken wanneer dit niet het geval is. Zéker niet met drukke, afleidende kinderen in de buurt. Dan verdwijnt ie zo in de krochten van je zolder. Zonde!
  • Goede UV-bescherming. Wanneer je het gebruik van zo'n leuke tent overweegt, moet hij wel sunproof zijn. Op deze manier is je kind verzekerd van de juiste bescherming. 
  • Haringen waarmee je de babytent vast in de grond kunt zetten. Het is natuurlijke helemaal foute boel als hij meteen wegwaait. 
  • Goede ventilatie. In zo'n überschattig babytentje kan het alsnog bloedheet worden. Zorg ervoor dat de baby-strandtent is voorzien van een raampje die open en dicht kan en dus goed kan ventileren. 
  • Grootte. Geen onbelangrijk punt. Dit is ook gebaseerd op jouw voorkeuren. Is er genoeg bewegingsruimte voor de kleine? Go for it! 

Wie wilt nou niet zo'n te gekke strandtent voor je kroost?

Bron: Rookie Moms

Reageer op artikel:
Waar je op moet letten als je een baby-strandtent gebruikt
Sluiten