Redactie
Redactie Baby 6 jun 2018

Waarom baby’s alles in hun mond stoppen

Voeten, speelgoed, sleutels, lepels; alles verdwijnt in je baby’s mond. Gelukkig is het een fase, maar waarom vindt je baby het zo interessant om alles in zijn mond te stoppen? Wij leggen het uit.

Nog geen controle over zijn handen

Tot je baby zo’n zeven maanden oud is, kan hij nog niet goed voelen met zijn handen. Hij kan dingen wel vastpakken, maar heeft nog niet de controle om het te voelen, prikken of ontdekken met zijn vingers. Om toch dingen te kunnen bekijken en ontdekken stopt je baby alles in zijn mond.

Ontdekken met zijn mond 

Je baby stopt dingen die hij interessant vindt in zijn mond, omdat hij daar wel de volledige controle heeft over zijn tong en tandvlees. Daar kan hij dus rustig een voorwerp onderzoeken én heeft hij meer zenuwen per millimeter dan bij de rest van zijn lichaam om in te schakelen.

Veiligheid voorop

Aangezien je baby ontzettend nieuwsgierig is, is het belangrijk om te zorgen dat er geen gevaarlijke voorwerpen in zijn buurt liggen. Let goed op klein speelgoed of ander spul wat hij makkelijk kan doorslikken of in kan stikken.

Hoe lang duurt deze fase?

Je baby zal waarschijnlijk tot hij ruim twee jaar oud is zijn mond blijven gebruiken om voorwerpen te ontdekken. Maar hij gebruikt daar wel steeds vaker zijn handen bij, zeker vanaf een maand of negen a tien. Dan krijgt hij wat meer de controle over zijn vingers.

Reageer op artikel:
Waarom baby’s alles in hun mond stoppen
Sluiten