5 redenen waarom het prima is om te cocoonen met je baby

Het is winter, en misschien doe je het liefste niets anders dan binnen knuffelen met je baby. Lekker in je eigen bubbel met alleen je eigen gezin. Cocoonen heet dat, het is heerlijk én helemaal niet erg. Wij vertellen je waarom.

De hele ochtend in bed liggen met je newborn of knuffelen op de bank met je baby. Het kan heerlijk zijn om jezelf even af te sluiten van de buitenwereld. Als een rups in zijn eigen coconnetje.

Cocoonen met je baby

Of je baby nou een paar weken oud of al een dreumes is. Even samen tijd door brengen kan heel goed zijn voor jullie band. Dus als je nog een schuldgevoel had omdat je al de hele dag in je pyjama zit met je baby op schoot. Niet nodig!

1. Goed voor de hechting

Tijd doorbrengen met je baby is essentieel voor de hechting. Door samen te zijn leer je elkaar kennen en versterk je de band tussen ouder en kind. Jij leert bijvoorbeeld de signalen van je kind beter herkennen en je kind leert jou kennen door je te observeren.

2. Minder kans op griepjes

Jezelf afzonderen en minder omgang met anderen betekent ook minder kans op besmetting. Zeker in de wintermaanden als er veel virussen rond gaan kan het fijn zijn om die buiten de deur te houden. Baby’s hebben immers nog geen volledig ontwikkeld immuunsysteem.

3. In het ritme komen

Soms kan het lastig zijn om een ritme met je baby te creëren. Slapen, eten, spelen. Je baby ontwikkelt zich continu en daarmee verandert zijn ritme ook. Het kan daarom heel handig zijn om even te cocoonen met je baby en zo weer de juiste flow te vinden samen.

4. Minder stress

De boze buitenwereld kan veel stress met zich meebrengen. Het nieuws, werk, familie en vrienden. Soms onbedoeld kan het een oorzaak zijn van stress. Door jezelf even af te sluiten van alles en iedereen, en je alleen te focussen op je baby, kun je de rest wat beter los laten. Straks ben je dus weer helemaal zen.

5. Lekker opladen

Samen een middagdutje doen, een beetje rondscharrelen door het huis. Af en toe heb je tijd nodig om jezelf weer op te laden. En als je weer meer energie hebt ben je vervolgens ook een veel leukere ouder.

Lees ook:

Reageer op artikel:
5 redenen waarom het prima is om te cocoonen met je baby
Sluiten