Redactie
Redactie Mama 7 jun 2018

Waarom seks moet

Na een dag hard werken en een stel jengelende kids, staat je hoofd waarschijnlijk 's avonds niet naar seks. Je kruipt waarschijnlijk liever diep onder de dekens. En daar gaat het mis! Seks is namelijk geen vrijblijvende business. Seks moet!

Seks moet? Achter dit idee zit vast en zeker een man. Dat zou je denken, maar niets is minder waar. Seksen moet, omdat we er vrolijk van worden, ondertussen onze conditie verbeteren en er komt een fijn magisch stofje vrij. Daarnaast slaap je beter, heb je minder stress en jij en je partner krijgen een intensere band. Dus ja seksen moet, want je knapt er nogal van op.

Stress

Heb je stress en kom je maar niet tot rust, ook niet als je lekker in een warm bad ligt? Dan is seks de oplossing voor jou. Je vergeet alle dagelijkse beslommeringen en je ontspant heerlijk. Na een orgasme kom je in een soort roes terecht, waarbij je heerlijk al je spieren ontspant.

Conditie

Rollebollen in bed zorgt ook voor een goede conditie. Je hart gaat sneller kloppen om het bloed sneller door je lichaam te pompen. Verder blijft je lichaam lekker lenig en in shape. Daarnaast verbrand je ook nog eens driehonderd calorieën per vrijpartij!

Lekker slapen

We zeiden het al, van seks kun je lekker ontspannen. Dat is zeker goed voor de nachtrust. Na een orgasme beland je in een fijne roes waarin je lekker kunt wegdromen. Geen gepieker meer, jij slaapt binnen een minuut!

Geen zin?

Misschien heb je niet altijd zin in seks, maar leg je daar niet te snel bij neer. Het klinkt gek, maar zet je er echt even over heen. Vaak komt de zin vanzelf als je begint met knuffelen, elkaar streelt en kust. Je hormonen gaan dan vanzelf hun werk doen. En hoe meer je sekst, hoe meer je lichaam er klaar voor blijft en des te meer zin je hebt. Afspraken maken over wanneer jullie seks gaan hebben, werkt ook goed. Dan kunnen jullie er de hele dag naar toe leven. En als je naar alle voordelen kijkt, wil je geen ‘hoofdpijn’ meer faken!

Band

Regelmatig seks hebben, is heel goed voor je relatie. Het zorgt er voor dat je niet langs elkaar heen gaat leven, maar oog voor elkaar houdt. Tijdens seks komt er een magisch stofje vrij, dat jullie met elkaar verbindt. Het zorgt ervoor dat jullie in het dagelijks leven een team blijven.

Spanning

Sluipt de sleur in jullie relatie? Daar heb je geen last van als je er een spannend seksleven op na houdt. Heb eens seks op andere plaatsen dan het bed. Misschien wel buiten, stiekem in het park. Op deze manier sijpelt de passie niet stiekem weg.

Vrolijk

Als je vaak vrijt ben je vrolijk en sta je positief in het leven. Seks maakt bijvoorbeeld ook gelukkiger. Alle stofjes die vrijkomen na een orgasme maken je namelijk meteen een stuk vrolijker.

Reageer op artikel:
Waarom seks moet
Sluiten