Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Dreumes 16 mrt 2019

Deze moeder waarschuwt: ‘Pas op met popcorn geven aan je peuter’

Bij de meeste ouders is wel bekend dat bijvoorbeeld druiven een verstikkingsgevaar met zich meebrengen. De luchtwegen van kleine kinderen zijn nog klein en daardoor is stikgevaar niet onrealistisch, helemaal niet als voedsel niet klein genoeg gesneden wordt.

Niets zo beangstigend als je kind zien stikken. Het overkwam deze moeder en ze besloot haar verhaal te delen op haar Facebookpagina om andere ouders te waarschuwen voor de gevaren van popcorn.

De gevaren van popcorn

‘Ik wil mijn ervaring delen, omdat toen ik het verhaal aan een paar mensen vertelde, ze zo geschrokken waren en ze zich absoluut niet bewust waren van het effect dat popcorn op een peuter kan hebben. Afgelopen zaterdag keken we een film met het gezin en aten we popcorn – wat we overigens wel vaker doen.

Mijn zoon Nash verslikte zich eventjes, maar het ging goed. Er kwam niks uit zijn mond, dus we dachten dat hij het had doorgeslikt. Het enige wat opviel was een hoest die hij na de film kreeg. De volgende dag was hij nog steeds in orde, maar had hij nog steeds last van die hoest. Toen maakte ik me een beetje zorgen, maar ik ging er vanuit dat hij een verkoudheid te pakken had. Weer een dag later had Nash verhoging in de avond, hij had koorts dus ik gaf hem pijnstilling en hij ging naar bed. Ik checkte af en toe even hoe het ging, en merkte dat zijn ademhaling een beetje moeizamer ging. Ik belde de kinderarts en die zei direct dat we zo snel mogelijk met Nash moesten langskomen’, schrijft Nicole Johnson Goddard op Facebook.

Nicole ging met haar zoon naar de dokter. Na een X-ray van zijn borst gingen ze over naar een bronchoscopie (een onderzoek waarbij er naar de luchtwegen wordt gekeken met een bronchoscoop). Nicole vertelde dat het er vreselijk uitzag en ze de hele tijd moest huilen zodra ze naar de doktoren keek die met hem bezig waren. Wat bleek? Het kleine mannetje had popcorn in zijn longen gezogen toen hij zich verslikte. Zijn lichaam herkende het als een ‘vreemd object’. Door allerlei ontstekingen had hij een longontsteking in zijn linkerlong. Uit zijn long zijn zes stukjes popcorn gehaald.

LEES OOK: Let op! Deze 10 etenswaren kun je het beste uit de buurt van je peuter houden

‘Vermijd popcorn’

Nicole deelt haar bericht omdat ze ouders op de gevaren van popcorn wil wijzen. ‘Popcorn moet niet worden gegeven aan kinderen onder de vijf jaar’, stelt ze. Ook schrijft Nicole bij haar Facebookbericht dat ze liever geen kritiek krijgt, ze besloot om dit bericht te delen als een soort eye-opener voor mensen om te zien hoe iets waarvan je denkt dat het goed is, snel iets ergs kan worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze moeder waarschuwt: ‘Pas op met popcorn geven aan je peuter’
Sluiten