Eva ten Wolde
Eva ten Wolde Peuter 27 nov 2020

De natuur in met de kinderwagen? Deze prachtige wandelroutes zijn geschikt!

Heb je zin om de deur uit te gaan en een frisse neus te halen met het hele gezin? Deze zeven wandelroutes door de mooiste natuurgebieden van Nederland zijn 100% kinderwagen-proof.

De allerkleinsten kunnen mee, zonder dat je de wagen over onverharde wegen vol hindernissen van Moeder Natuur moet slepen.

De natuur in: wandelen met wielen

1. Zwanenwater (Noord-Holland)

Geniet van het prachtige, gevarieerde duinlandschap van Noord-Holland. Er is een prachtig uitzichtpunt waar je het natuurlijke duinmeer kan bewonderen. De route (2 kilometer) leidt je over een schelpenpad met hier en daar een helling, maar dit is prima te doen met de kinderwagen. Begin hier.

2. Landgoed Broekhuizen (Utrecht)

Gek op kastelen en landhuizen? Nou, dan ben je hier aan het goede adres. Geniet van de omgeving met grote vijvers, eeuwenoude bomen en brede lanen. De route is 2,4 kilometer. Je vindt het indrukwekkende landgoed Broekhuizen hier.

3. Zeven Dwergenpad (Flevoland)

De kinderen zullen deze wandeling door het Kuinderbos fantastisch vinden! Op de route kan je de Zeven Dwergen van Sneeuwwitje tegenkomen. Niet in levende lijven natuurlijk, maar wél uit boomstammen gehakt. Er zal bij iedere dwerg een leuke opdracht te vinden zijn. De wandelroute is 1,1 kilometer. Start hier.

4. Bergherbos (Gelderland)

Deze familieroute van 2,2 kilometer begint én eindigt bij restaurant Uitspanning ‘t Peeske. Onderweg vind je een huttenbouw-bos en een natuurspeelplaats met verschillende klautertoestellen. Kortom: er is mer dan genoeg vermaak voor de kids!

5. Duinroos (Zuid-Holland)

Als je over deze kinderwagen-proof wandelroute loopt, kan je veel vogels spotten. Niet alleen zwanen en eenden, maar ook roofvogels! Dat zullen de kids vast indrukwekkend vinden. Er zijn een aantal steile stukken, dus daar kan je even flink aan de conditie werken. De wandeling is 4,5 kilometer.

6. Van Tienhovenroute (Noord-Brabant)

Dit is ook een kort rondje van ongeveer 2,5 kilometer, dus dat is prima te doen voor de kinderen. Het natuurgebied staat bekend om de schitterende heide. En het zou zomaar kunnen dat je onderweg een kudde paarden tegen het lijf loopt! Begin hier met het wandelen met de kinderwagen.

7. Familiepad Dwingelderveld

Dit familiepad is speciaal aangelegd voor mensen die wandelen met een kinderwagen (of rolstoel). Er zijn langs de route meerdere picknickbankjes te vinden waar je even een break kan nemen. Het pad is ongeveer 2,5 kilometer.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

StaatsbosbeheerHandicap.nl

Reageer op artikel:
De natuur in met de kinderwagen? Deze prachtige wandelroutes zijn geschikt!
Sluiten