Redactie
Redactie Mama 8 jun 2018

Wat mama’s van mannen kunnen leren

Soms heb je het liefst de controle over je baby helemaal in eigen hand. Je partner is nonchalant, vergeet dingen en doet nog altijd de luier verkeerd aan. De stijl waarmee je partner met je kind omgaat, is lang niet altijd de jouwe. Toch kun je nog best wel wat van hem leren.

Maak je geen zorgen

Bij een mama-carrière hoort het bijna je zorgen te maken om van alles en nog wat. Vaak omdat je als mama alles perfect wilt doen. We winden ons op over rondslingerend spul en piekeren ons suf over futiliteiten. Zonde van de energie! Mannen maken zich allemaal niet zo druk en zien allemaal wel hoe het loopt. Misschien moet je als mama ook wat meer loslaten en op z’n beloop laten. Veel dingen lossen zich vanzelf wel op en vaak helpt het toch voor geen meter als je je er over opwindt.

Slaap zacht

Sliep je als mama maar net zo vast als een man. Ze slapen binnen luttele minuten en vervolgens kun je een kanon afschieten in de kamer ernaast en ze ontwaken nog niet. Ze liggen niet een uur te piekeren over het uitje van de peuterspeelzaal morgen of slapen niet licht omdat ze bang zijn dat ze de baby niet horen huilen. Wat zouden de mama’s van Nederland uitgerust zijn als ze konden slapen als echte mannen. De remedie: doe een powernap als je daar behoefte aan hebt en maak van slapen een prioriteit en geen onderschoven kind.

Beeldige verschijning

Mannen staan op wassen hun gezicht, kleden zich aan, kammen soms hun haar en rennen de deur uit. Jij hebt iedere ochtend toch meer tijd nodig om verzorgd voor de dag te komen. Maar met een stel kids met pindakaas op hun gezicht heb je er niet altijd tijd voor. Snel en toch verzorgd de dag in? Spray snel met parfum, smeer een lipglossje op je lippen en haal een kam door je haar, dan ben je al een heel eind.

Trakteer jezelf

Je ergert je aan je partner die zichzelf ’s ochtends trakteert op een lange douche, met zijn vrienden een biertje gaat drinken of een leuke gadget voor zichzelf koopt. Toch kun je hier best wat van leren. Mannen cijferen zichzelf namelijk niet weg als ze eenmaal papa zijn. Ze blijven goed voor zichzelf zorgen. Dus ga lekker in je bed zitten met een tijdschriftje, wandel een stukje en maak je hoofd leeg of neem een lekker warm bad en steek alle kaarsjes die je hebt aan.

Exquise maaltijd

Als je goed voor jezelf zorgt, hoort daar ook goed eten bij. Je hoeft geen exquise maaltijd op tafel te zetten, maar ga voor iets makkelijks. Neem ook hierin een voorbeeld aan mannen, die blijven een goed stuk vlees waarderen no matter what!

Reageer op artikel:
Wat mama’s van mannen kunnen leren
Sluiten