Redactie
Redactie Zwanger 24 jan 2020

Wek die weeën op! 5 manieren die kunnen helpen

Zwanger zijn is leuk en spannend, maar zo tegen het einde van de zwangerschap zijn de meeste vrouwen hun dikke buik wel beu. En wil je niets liever dan je baby eindelijk in je armen houden. Van deze vijf manieren wordt beweerd dat ze weeën opwekken. Het proberen waard?

Vooropgesteld dat je baby pas komt als hij er klaar voor is, kun je het proces misschien wat versnellen door huis- tuin- en keukenmiddeltjes toe te passen.  Het verricht geen wonderen, maar zou je alleen net het allerlaatste duwtje in de rug kunnen geven. Overleg voordat je iets probeert wel altijd eerst met je verloskundige of gynaecoloog.

Eten

Uit grootmoederstijd komt het gerucht dat je het hart van een rijpe ananas moet eten om de weeën op gang te krijgen. Hierin zit het stofje kinine dat je lichaam aanspoort te bevallen. Datzelfde stofje zou in de frisdranken tonic of bitterlemon zitten. Maak deze drankjes dus tot je favoriet als je die dikke buik zat bent. Verder zou scherpe dingen eten ook helpen. Wel alles in mate graag, dus geen liters tonic of borden Spaanse pepers. Maar dat was je waarschijnlijk toch niet van plan.

Bewegen

Breng de bevalling op gang door lekker veel te bewegen. Als je er de fut nog voor hebt, loop dat die trap nog een keer omhoog. Of loop een extra rondje door het huis. De beweging werkt wee-stimulerend en de zwaartekracht zou de rest moeten doen. Verder zou je nog bij iemand achterop de fiets kunnen springen en hem over een hobbelige weg laten fietsen. Dit gehobbel zou wee-opwekkend zijn en anders houd je er helaas alleen een paar beurse billen aan over…

Seks

Zin in seks heb je misschien niet zo veel meer met een ultra dikke buik. Maar misschien is het toch een optie als je snel je baby op je buik wilt hebben in plaats van er in. Sperma bevat namelijk een stofje, prostaglandine, dat de geboorte op zou wekken. Ook kan een orgasme weeën opwekken. Je buik spant zich op dat moment namelijk aan en die beweging neemt de baarmoeder misschien over. Dus zoek een comfortabel standje en ga er voor!

Massage

Een massage is altijd lekker en je verdient het zeker als je zwanger bent. In je lichaam zitten bepaalde drukpunten die je weeën kunnen opwekken of versterken. De drukpunten met dezelfde stimulatie zitten in je voeten. Dus stuur je partner op een massagecursus en laat je lekker verwennen.

Wonderolie

Nog een geweldige tip uit de tijd van oma, wonderolie. De olie is plantaardig en verkrijgbaar bij de drogisterij. De olie wordt eigenlijk gebruikt als laxeermiddel, omdat je darmen samen gaan trekken. Je baarmoeder ligt dicht tegen je darmen aan en kan de beweging over nemen. Zo ontstaan er weeën. De meningen over wonderolie zijn wel verdeeld. Je baby zou er namelijk van in het vruchtwater kunnen poepen.

Lees ook:

Reageer op artikel:
Wek die weeën op! 5 manieren die kunnen helpen
Sluiten