Redactie
Redactie Baby 29 sep 2020

4 weetjes over je baby’s voeding die je nog niet wist

Wist je dat je baby van kiwi luieruitslag kan krijgen? Of dat een smaak pas na vijftien keer proeven went? Het zijn van die feitjes waarvan je niet snapt dat je ze niet eerder wist. Daarom hebben wij er vier voor je op een rij gezet!

Als je kindje zes maanden oud is mag je meestal beginnen met de eerste hapjes. Je leest je in, bereid je voor en gaat aan de slag. Toch zijn er waarschijnlijk dingen die je nog niet wist over de voeding van je baby. Wij hebben in ieder geval weer wat geleerd.

Weetjes over baby voeding

Altijd leuk om deze feitjes te weten, al is het maar voor als je gespreksonderwerpen tijdens een playdate op zijn.

1) Aardbeien zorgen voor uitslag

Vanwege de mogelijke allergische reacties is het verstandig om even te wachten met aardbeien. In aardbeien zit de stof histamine. Hierdoor kan je baby vooral huiduitslag en jeuk krijgen. Histamine zit overigens ook in ananas, kiwi en meloen. Ook van deze fruitsoorten kan je kind uitslag krijgen.

2) Je baby’s smaakvoorkeur is al bepaald

In jouw buik leerde je baby verschillende smaken kennen, hierdoor zal hij eerder een voorkeur hebben voor smaken die hij al kent. Heb jij dus gezond en gevarieerd gegeten? Grote kans dat je baby dan ook zonder strijd zijn groenten op eet.

3) Pas op met Nitraat

Onder de zes maanden mogen baby’s geen nitraatrijke voeding eten. Dat is omdat nitraat onder invloed van bacteriën omgezet kan worden in nitriet, wat voor ademhalingsproblemen kan zorgen. Groentes die veel nitraat bevatten zijn onder andere bieten, bleekselderij, spitskool en alle groene bladgroentes.  Als je baby ouder is dan zes maanden, mag hij deze groentes wel eten, maar niet meer dan twee keer per week.

4) Een smaak went pas na vijftien keer proeven

Je kent het vast wel; dat zure gezicht als je kind iets niet lekker vindt. Veel ouders geven dan na twee of drie keer proberen de strijd op. Maar uit onderzoek blijkt dat je baby een groente of ander product juist tien tot vijftien keer moet proeven om het te kunnen waarderen. Volhouden dus!

Meer lezen?

Reageer op artikel:
4 weetjes over je baby’s voeding die je nog niet wist
Sluiten