Redactie
Redactie Beauty 6 juni 2018

Weg met wallen!

Natuurlijk ben je hartstikke gelukkig: je bent moeder! Maar de vermoeidheid die met een zwangerschap en de eerste tijd met je baby gepaard gaat, die had je misschien niet zien aankomen. Het lijkt eeuwen geleden dat je een goede nacht slaap gehad hebt, en dat is helaas aan je gezicht te zien. Dikke wallen of kringen onder je ogen zijn namelijk het gevolg. Wat doe je eraan?

Voorkomen beter dan genezen

Een goede oogverzorging is in ieder geval één manier om wallen en kringen aan te pakken. Er zijn goede oogcrèmes van verschillende merken. Sommige zijn zelfs speciaal ontwikkeld om donkere kringen en wallen tegen te gaan, door bijvoorbeeld een licht samentrekkende werking. Het belangrijkste is dat je een oogcrème nooit op de bewegende delen van je ogen smeert. Een oogcrème breng je aan ter hoogte van je jukbeenderen. Je klopt de crème daarna voorzichtig in vanuit je neus naar buiten toe.

Wat te doen tegen kringen?

Wanneer je rondloopt met grote, blauwe kringen, liggen er kleine bloedvaatjes aan de oppervlakte van je huid. Jammer genoeg is er vrij weinig aan die kringen te doen, behalve ze te camoufleren. Dit probleem is namelijk niet zozeer te wijten aan vermoeidheid, maar meer aan erfelijkheid. Wel is het zo dat een gezonde, gevarieerde voeding en voldoende vochtinname – naast een goede nachtrust natuurlijk – de kringen iets kunnen verminderen.

Wat te doen tegen wallen & vocht?

Er zijn mensen die altijd, hoe uitgerust ze ook zijn, wallen onder hun ogen hebben. In dit geval is waarschijnlijk sprake van een combinatie tussen erfelijkheid en een ophoping van vet. Ook verkeerde voeding kan de wallen verergeren. De enige manier om van opgehoopt vet af te komen is overigens door het operatief te laten verwijderen. In sommige gevallen wordt dit door de verzekering gewoon vergoed.

Bij een tekort aan slaap ontstaan wallen door een opeenhoping van vocht onder de ogen, zeker als het gebrek aan nachtrust gedurende langere tijd aanhoudt. Zijn jouw wallen het gevolg van een teveel aan vocht, dan trekken ze gedurende de dag langzaam weg. Dit proces kun je uiteraard wel versnellen door een speciale crème tegen wallen te gebruiken. Deze werkt namelijk iets samentrekkend. Wist je overigens dat veel modellen anti-aambeienmiddel Sperti onder hun ogen smeren tegen de wallen?

Komkommer & theezakjes

Wanneer je geen crème in huis hebt zijn er verschillende huismiddeltjes die snel verlichting kunnen brengen. Check als eerste of jouw oogmake-up remover toevallig komkommer of korenbloem bevat. Is dit het geval, drenk er dan twee watjes in en ga vijf minuten liggen met deze watjes op je ogen. Heb je geen korenbloemlotion in huis? Probeer het dan eens met twee nat gemaakte theezakjes (het liefste kamillethee) of twee plakken komkommer. Ook ijsklontjes (wel in een doekje of washandje!) tegen je ogen wil nog wel eens helpen.

Hoe werkt camoufleren?

Zowel wallen als kringen zijn door middel van camouflerende middelen weg te moffelen. Daarbij moet je één gouden regel in gedachten houden: donkere kleuren treden naar achteren en lichte kleuren komen naar voren. Donkere kleuren werken dus uitstekend bij wallen, die je optisch wat verder naar achteren wil hebben. Het omgekeerde geldt voor gedeelten die je met een lichtere teint bewerkt: zij komen optisch meer naar voren. Voor kringen onder je ogen zul je dus een lichtere kleur moeten nemen.

Reageer op artikel:
Weg met wallen!
Sluiten