Redactie
Redactie Nieuws & Zo 7 jun 2018

Wensmoeder en draagmoeder zij aan zij bij bevalling

Geboortefotograaf Kim Brooks heeft heel wat ervaring in haar werk. Maar de Canadese had nog nooit meegemaakt dat een wensmoeder de draagmoeder hielp tijdens de bevalling. “Om getuige te zijn van draagmoederschap zodat een andere vrouw moeder kan worden, is iets dat ik nog nooit heb gezien.”

Wensouders Heather en Craig Dunbar wilden ontzettend graag een kind krijgen. Maar na jaren wachten wegens de gezondheidsproblemen van Craig – hij had nierfalen en ontving via niertransplantatie een nieuwe nier – ging het zwanger worden niet zo makkelijk als ze hadden gehoopt. Na vijf mislukte ivf-pogingen besloot het koppel de mogelijkheid van draagmoederschap te proberen.

'Meant to be'

Een lange zoektocht volgde en uiteindelijk kwam het stel in contact met Christine Crook, een doula en fotograaf. Christine wilde graag iemands baby dragen nadat ze vijftien jaar geleden zelf een dochter had gekregen. Volgens Christine was de ontmoeting met Heather en Craig ‘really all meant to be’. Na twee ivf-pogingen werd Christine zwanger van de baby van Heather en Craig: een meisje.

'Je baby is hier!'

Op de foto’s is de bijzondere band tussen Christine en Heather te zien. “Het was ongelooflijk mooi en ontroerend”, vertelt geboortefotograaf Kim. “De blijdschap van Christine toen ze de baby aan Heather gaf, was het mooiste dat ik ooit heb gezien. Zowel opluchting, als blijdschap en vrijgevigheid.” Volgens Kim riep Christine uit: “Ik ben zo blij dat ze er is, ik ben zo blij! Je baby is hier, neem je baby!”

'Geweldig en onbaatzuchtig'

Heather en Craig hebben hun dochter Clara genoemd. “Onze relatie met Christine is meer dan we hadden kunnen vragen. Ze maakte de hele ervaring prachtig en vrolijk”, vertelt Heather. “Ze is een geweldig en onbaatzuchtig persoon.” 

Bron: Huffington Post / Foto's: Kim Brooks – Breathe In Photography

Reageer op artikel:
Wensmoeder en draagmoeder zij aan zij bij bevalling
Sluiten