Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Baby 16 nov 2018

Wereld Prematuren Dag: één op de tien baby’s wordt te vroeg geboren

Vandaag komt niet alleen Sinterklaas aan in Nederland, maar is het op 17 november ook Wereld Prematuren Dag: een dag waarop stil wordt gestaan bij vroeggeboren kinderen. Eén op de tien baby’s in Nederland wordt namelijk te vroeg geboren.

De kleintjes liggen soms maanden in het ziekenhuis en hebben intensieve zorg nodig. Om deze kinderen en hun ouders een hart onder e riem te steken delen vrijwilligers van de Vereniging van Ouders van Couveusekinderen 1500 goodiebags uit in de ziekenhuizen.

Vroeggeboorte

Eén op de tien baby’s wordt in Nederland prematuur (te vroeg) geboren. Jaarlijks zijn dat meer dan 15.000 te vroeg geboren baby’s. Deze baby’s liggen weken, soms zelfs maanden in het ziekenhuis en lopen verhoogd risico op hersenbloedingen, hart- en longproblemen en infecties.

LEES OOK: Premature baby’s: wat is de overlevingskans?

Wereld Prematuren Dag

Tijdens Wereld Prematuren Dag wordt in de hele wereld stilgestaan bij de grote impact die vroeggeboorte heeft. Bekende gebouwen, zoals The Empire State Building in New York, kleuren op deze dag paars. Ook in Nederland kleuren gebouwen paars, zoals de Erasmusbrug in Rotterdam en de Sassenpoort in Zwolle. In verschillende ziekenhuizen vinden ook activiteiten plaats. In 80 ziekenhuizen worden goodiebags met cadeautjes voor de kinderen uitgedeeld door de vrijwiligers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wereld Prematuren Dag: één op de tien baby’s wordt te vroeg geboren
Sluiten