Redactie
Redactie Lifestyle 7 jun 2018

Wie ben ik?

Moeder, manager, minnares, de mama van vandaag de dag is het allemaal. En soms raak je bij het vervullen van al die taken jezelf een beetje kwijt. Mama en Zo geeft tien tips om jezelf weer te vinden.

Dagboek

Koop een speciaal notitieboekje – of een mooi dagboek – en een mooie pen waarmee je interessante quotes, gedichten en andere gedachtekronkels opschrijft. Lees het boekje zo nu en dan ter inspiratie door.

Complimentjes

Vraag aan verschillende mensen wat ze leuk aan jou vinden. Dat kunnen gekke karaktertrekken, maar ook  jouw schattige sproeten zijn. Doe dit een week lang en hou dit bij in je dagboek. Maak aan het eind van de week een top drie van jouw sterke punten.

Gevoel

Maak een persoonlijk succes archief. Krijg je een compliment? Schrijf op in je dagboek! Het liefst zo uitgebreid mogelijk. Van wie je het compliment kreeg, wanneer dat gebeurde en waarom. Maar vooral ook welk gevoel dat compliment jou gaf.

Foto-tijdlijn

Maak een foto-tijdlijn van je leven. Maak een collage van foto’s van bijzondere momenten in je leven. Het liefst minimaal 1 foto per jaar. Je geboorte, verjaardagen, je eerste schooldag, je eerste vriendje, alles mag. Laat in je collage wel genoeg ruimte over voor al die mooie momenten die nog komen gaan!

Herinneringen ophalen

Voel je je een beetje somber? Haal – in plaats van te gaan zitten sippen – herinneringen op aan momenten dat je super in je vel zat. Lees je dagboek, haal oude foto’s te voorschijn, zet die party-cd op of kook je succesrecept!

Lachen

Lach om jezelf! We lachen het liefst om zaken die ons na aan het hart liggen. Bezoek eens een cabaretvoorstelling of stand-up show – of huur een  DVD – en leer jezelf kennen. Bovendien is lachen gezond.

Vanuit je kind zijn ogen

Bekijk jezelf door de ogen van je kind. Het  is waar kinderen – en dronkenlappen –  spreken de waarheid. Soms is dat keihard en confronterend. Maar veel vaker nog onbevooroordeeld, oprecht en vol liefde. Schrijf je bevindingen op in je dagboek.

Sporten

Sporten is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest. Sta tijdens het sporten extra stil bij alle –  positieve – kanten van je lichaam. Je voeten die je overal brengen waar je maar wilt zijn, je armen die je kinderen dragen, je handen die je partner strelen enzovoorts.

Afspraakje

Maak regelmatig een afspraakje met jezelf. Schrijf de datum in je agenda en weersta de verleiding om toch met iemand anders af te spreken. Fantaseer over wat voor leuks je kunt gaan doen. En doe dat dan ook! Het liefst – zoals bij een “echt” afspraakje – iets buiten de deur. Maar als je écht niets liever wilt dan op de bank hangen dan mag dat ook.

Praten

Praat met je partner, je vrienden en je familie. Vrouwen hebben de neiging om gedachten, gevoelens en wensen van anderen in te vullen. En helaas, we zitten er wel eens naast. De enige manier om achter de behoeftes van een ander te komen – en die van jou te uiten – is door erover te praten.

Reageer op artikel:
Wie ben ik?
Sluiten