Redactie
Redactie Gezin nieuws 8 jun 2018

Winterjas in autostoeltje: niet doen

Het is winter, koud én dus kleed je je kind lekker warm aan in een dikke winterjas als je naar buiten gaat. Maar in de auto is het oppassen geblazen: experts waarschuwen voor de gevaren van het dragen van een winterjas in een autostoeltje.

Maar waarom dan eigenlijk? Dit komt doordat het door de dikke jas lijkt alsof je kind veilig en stevig zit ingesnoerd in z’n stoeltje, maar ondertussen zit er te veel ruimte tussen de gordel en het lichaam van je kind.

Gordel te los

Mocht je een ongeluk krijgen onderweg, dan zit de gordel te los om je kind veilig in zijn autostoeltje te houden. De kans is bestaat dan ook dat hij er door de klap van het ongeluk uit vliegt.

Test

In een testlaboratorium in Michigan is uitgetest wat er kan gebeuren met een kind als hij in zijn autostoeltje zit met winterjas aan. In onderstaande video is te zien hoe de dummy – waarbij het leek alsof het goed zat ingesnoerd – uit het autostoeltje wordt geslingerd.

Gebruik een dekentje

“Je kunt je kind beter warm houden door zijn jas over hem heen te leggen of een dekentje te gebruiken”, adviseren experts.

Bron: Good Housekeeping / Today

Reageer op artikel:
Winterjas in autostoeltje: niet doen
Sluiten