Merel Schut
Merel Schut Mama 9 dec 2019

Uitvinding waar we blij van worden: een zelfreinigend babyflesje

Soms zijn er van die uitvindingen waarvan je zou willen dat je het zelf had bedacht. Neem deze: een zelfreinigend babyflesje. De Australische moeder Shannon Gilleland bedacht de Pronto Bottle. Deze uitvinding maakt een einde aan de reeks omspoelen-steriliseren-schoonmaken en dat is een zéér welkome uitvinding.

Zelfreinigende babyflesjes

Via Indiegogo zamelt Shannon geld in om de zelfreinigende babyfles in de markt te zetten. De bedoeling is dat je de fles vult met water, waarna een reinigingsprogramma van vijf minuten plaatsvindt. UV-licht helpt onder andere om de bacteriën in het flesje te doden.

Moeders besparen een uur per dag!

Deze fles bespaart moeders zeeën tijd, want Shannon ontdekte dat zij dagelijks een uur kwijt is aan het omspoelen en schoonmaken van de voedingsfles van haar baby. De Australische deed onderzoek onder honderd moeders en nam achttien maanden de tijd voor de ontwikkeling van de fles.

Toen ze op zoek ging naar alternatieve manieren voor het schoonmaken en steriliseren van het babyflesje, had ze een aha-moment. Ze ontdekte namelijk hoe in de medische wereld soms materiaal gesteriliseerd wordt, namelijk door middel van UV-licht. Die zelfreinigende manier heeft Shannon in de ontwikkeling van haar babyflesje verwerkt. Op deze manier maak je de voedingsfles schoon terwijl deze in je tas zit.

Goed voor het milieu

De Pronto Bottle is natuurlijk ook een duurzaam alternatief omdat je geen plastic babyflesjes meer hoeft te kopen. Kortom: wij juichen toe dat deze babyfles gauw in de winkels ligt. Jij ook? De crowdfunding loopt nog, dus je kan een bijdrage leveren.

Op zoek naar een duurzaam babyflesje?

Wil je niet wachten tot de Pronto Bottle in de winkel ligt? Er zijn meer duurzame alternatieven. Er zijn bijvoorbeeld glazen voedingsflesjes te koop, met siliconen hoes voor meer grip. De glazen fles is recyclebaar en gemaakt van natuurlijke materialen. Ook kun je een babyflesje van roestvrijstaal proberen, waar geen plastic aan te pas komt.

Lees ook:

Babyology

Reageer op artikel:
Uitvinding waar we blij van worden: een zelfreinigend babyflesje
Sluiten