Redactie
Redactie Baby 6 jun 2018

Zo bereken je hoe lang je kind wordt

Je kan het je waarschijnlijk nog niet echt voorstellen , maar er komt een dag dat jouw baby een grote vent of meid is. Maar hoe lang gaat je kind worden? Net zo lang als jij, kleiner of juist langer. Met deze simpele formules kan je uitrekenen hoe lang jouw kind later wordt. 

De berekeningen hoeven natuurlijk niet altijd te kloppen. De lengte van je kind is ook afhankelijk van zijn voeding, beweging en eventuele ziektes. 

Methode 1: 

Bij de eerste rekenformule tel je de lengte van beide ouders bij elkaar op. Als je een jongen hebt, tel je 13 bij het totaal op en deel je het totaal door twee. Zo lang wordt je zoon dus. Heb je een dochter? Dan voer je in principe dezelfde handelingen uit. Alleen haal je 13 van het totaal van de ouders af en deel je het dan door twee. Dit is omdat meisjes gemiddeld gezien 13 centimeter korter zijn dan jongens. 

Methode 2:

De tweede formule om de lengte van je kinderen uit te rekenen is nog simpeler. Voor een jongen neem je de lengte van toen hij twee jaar oud was en verdubbel je deze. Bij een meisje verdubbel je de lengte van toen ze achttien maanden oud was.

Bron: Daily Mail UK

Reageer op artikel:
Zo bereken je hoe lang je kind wordt
Sluiten