Sherita Jager
Sherita Jager Baby 17 jan 2019

Zo doorsta je de winter met een pasgeboren baby

Een pasgeboren baby is super kwetsbaar, en in de winter, als de ziektes en bacteriën je om de oren vliegen, is het nóg lastiger om je kleintje warm en gezond te houden. Met deze tips doorsta je de koudste winterdagen, en zul je zien dat de lente binnen no time om de hoek komt kijken. Zo doorstaat jouw kleintje de winter met vlag en wimpel.

Genoeg zonlicht

Zonlicht is erg belangrijk, en een grote bron van vitamine D. Deze belangrijke vitamine is voor de baby’s erg belangrijk om goed te kunnen groeien, en sterke botten te krijgen. Vitamine D zit in voedsel maar ook in het zonlicht. En omdat een baby eigenlijk niets anders kan drinken dan melk, is de zon een belangrijke manier om de benodigde vitamine D binnen te krijgen. De huid van een pasgeboren baby is erg gevoelig, en ook de ogen kunnen het felle zonlicht nog niet aan. Toch kun je jouw baby in een lichte ruimte zetten, zodat jouw kleintje, en ook jij aan jullie dagelijkse portie zonlicht komen. De dagelijkse portie vitamine D wordt aangevuld met supplementen.

Dit herken je zéker als je zwanger bent in de herfst of winter

Extra letten op hygiëne

De winter is een seizoen waarbij de ziektes en bacteriën hoogtij vieren. De beste manier om jouw kind te beschermen, is door goede hygiëne aan te houden. Vraag bezoek om hun handen te wassen, schoenen uit te trekken, en alleen langs te komen als ze niet ziek zijn. Daarnaast is het belangrijk dat ook mensen op straat goed opletten en jouw baby niet zomaar aanraken. Denk je dat je kindje iets onder de leden heeft? Wacht niet te lang en ga direct naar een huisarts als je het niet vertrouwd.

Een dagelijkse massage

De voordelen van een babymassage zijn al bekend, en juist in de winter is een massage extra belangrijk. Een massage bevordert de motoriek, ademhaling en spierontwikkeling. Ook is het goed voor de spijsvertering en stimuleert het zijn immuunsysteem. Daarnaast zorgt een massage ervoor dat de baby lekker warm wordt en houdt het de huid soepel. Gebruik fijne oliën die geen kwaad kunnen op de gevoelige babyhuid en geef de massage in een warme ruimte, bijvoorbeeld in de woonkamer waar de zon binnenkomt.

Met deze 8 producten houd je je baby lekker warm deze winter

Geschikt beddengoed

Hoewel je zelf het liefst zou willen wegkruipen in een heerlijk nest van dikke dekens, is het voor een baby geen goed idee. Een pasgeboren baby kan zelf nog niet goed bewegen. Losse dekens of te zware of dikke zijn daarom erg gevaarlijk. Laat je baby bij voorkeur de eerste zes maanden op jullie kamer slapen, of gebruik een co-sleeper. Zorg voor beddengoed dat goed ventileert en let op dat het bed niet naast de verwarming staat, om oververhitting te voorkomen.

Vermijd te veel babyproducten

Het is goed om op te letten welke babyproducten je gebruikt. Bekijk de ingrediëntenlijst kritisch, en verzeker jezelf ervan dat er geen schadelijke, irriterende of uitdrogende bestanddelen inzitten. Ga voor producten op basis van natuurlijke ingrediënten, en vermijd zeepproducten als shampoo. Zeep is overbodig voor een kleine baby, en maakt de huid droog, dat vaak al een probleem is in de koude wintermaanden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo doorsta je de winter met een pasgeboren baby
Sluiten